Wysłany: Pią Lut 04, 2011 20:34 [R200] Silnik krokowy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam.
Chciałabym się dowiedzieć, gdzie dostanę silnik krokowy do 200? Na stronach z częściami brak, na allegro tylko używki i to w słabym stanie, przejeździłam całe miasto w poszukiwaniach i nigdzie nie ma.
Ma ktoś może jakiś pomysł?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 20:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spoko , sporo ludzi kupilo uzywany i dziala im juz dluuuugo
ja jednak mam zboczenie, że wole nowe
chociaż cena do Twojego modelu jest bardzo wysoka i można próbować z używanymi
Sądzisz, że padnie? Lepszym wyjściem byłoby kupno nowego? Jednak cena odgrywa tu sporą różnicę, bo 500 zł nowy a 100 używany
Ten kupiony w Eliseparts wraz z wysyłką wyniósłby Cię jakieś 235zł. Sam tak go kupowałem do swego auta (jak się później okazało - niepotrzebnie, bo przyczyną awarii było coś innego).
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ale na tomateam kosztuje 500 jak na razie silniczek działa i mam nadzieję, że długo wytrzyma
No ale eliseparts to nie tomateam
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 14:54
Ciufa napisał/a:
no mi wyszlo z przesylka nieco ponad 300 zl .....
[ Dodano: Pon Lut 07, 2011 18:15 ]
PTE napisał/a:
Ups... Czyżby ten do R200 kosztował 63 funciaki? Skandal!
no Ups Ups, on kosztuje 63 funciaki
To cena netto. Jeśli nie jesteś importerem, dolicz do tego 20% vat (angielskiego bo podnieśli z 17,5 do 20). A jeśli ktoś Ci sprowadzi w cenie netto, to ma obowiązek doliczyć 23% polskiego vatu.
W często tu cytowanym Rimmerbrosie koszt to 81,13 (+ wysyłka).
Warto wziąć pod uwagę jeszcze jedną kwestię. W przypadku reklamacji... zawsze zapytają o numer nadwozia... numer nadwozia LOTUSA (!!!). Więc można powiedzieć, że jest to produkt bez gwarancji.
A w przypadku reklamacji w Rimmerbosie każą odesłać sobie tą część kurierem (proszę sprawdzić koszty kuriera do Anglii).
To cena netto. Jeśli nie jesteś importerem, dolicz do tego 20% vat
jak ja kupowałem dla siebie (ten tanszy) to z przesyłką kosztowało mnie to całe 175 zł kupiłem po cenie netto, nikt sie tam nie pytal czy jestem importerem czy nie
przesyłka kosztowała mnie całe dwa funciaki i towar mialem w 48 godzin po zamówieniu u siebie w domu
To cena netto. Jeśli nie jesteś importerem, dolicz do tego 20% vat
jak ja kupowałem dla siebie (ten tanszy) to z przesyłką kosztowało mnie to całe 175 zł kupiłem po cenie netto, nikt sie tam nie pytal czy jestem importerem czy nie
przesyłka kosztowała mnie całe dwa funciaki i towar mialem w 48 godzin po zamówieniu u siebie w domu
Czyli kosztowała Cię ok. 185. Ja muszę doliczyć jeszcze VAT (23%) i bez żadnego zysku mogłbym sprzedać za 230 PLN (bez gwarancji).
Ja muszę doliczyć jeszcze VAT (23%) i bez żadnego zysku mogłbym sprzedać za 230 PLN (bez gwarancji).
no spoko ale ja nigdzie nie napisałem, że ty masz drogo u siebie części czy coś takiego
[ Dodano: Sro Maj 18, 2011 22:14 ]
doliczyli mi VAT teraz i przesyłka 11 funtów razem 49 funtów wychodzi ehhh ...
zastanawia mnie dlaczego policzyli mi VAT a wcześniej tego nie zrobili
A ja się zastanawiam, dlaczego wcześniej sprzedali Ci w cenie netto. Niektórzy dostawcy chcą od mnie nawet abym wysłał im mailem "VAT certificate". Niektórym wystarczy nip europejski (sami sobie sprawdzają, czy jestem zarejestrowanym importerem). Więc nie dziwi mnie fakt, że teraz doliczyli, a bardziej dlaczego wcześniej sprzedali Ci netto... Może po prostu po kilku transakcjach do Polski nie mogli odliczyć sobie VAT'u i byli w plecy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum