Wysłany: Pon Lut 14, 2011 23:41 [R620] Problem ze spalaniem
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam panowie mam pytanie ...?
Zalałem ostatnio 25 litrów ropy do rovera i przejechałem na tym tylko 205 km ktoś mi może powiedziec dlaczego mi tak dużo spalił a jeżdziłem spokojnie bez ciśniecia kreciłem go najwiecj do 2.5 tyś obrotuw jak chiałem wrzucic piątke takto reszte biegów do 2000 albo 2300 i nie mam pojecia dlaczego mi spalił 12,5 litra na 100 to jest chyba cos nie tak jak na desel prosze o pomoc pozdrawiam ....
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 23:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lut 15, 2011 14:43
Kolego sprawdź cały układ paliwowy na odpalonym silniku. Pompa wtryskowa, przewody powrotne, wszystkie opaski na przewodach- filtr, pompa. Na bank gdzieś gubisz paliwo, najpewniej na asfalcie- przerobiłem to w zeszłym tygodniu u siebie- lała pompa.
a jak to mierzyłeś opierałeś się na wskaźniku na desce czy lałeś pod korek, zrobiłeś 200km i znowu pod korek wskaźnik na desce nie grzeszy dokłądnością. Pozatym posprawdzaj jak koledzy wyżej piszą wszelkie rurki i weżyki od paliwa
A jak chcesz dokładne spalanie to tylko metoda "pod korek" ma sens .... i najlepiej tak przejeździć kilka tankowań zapisując kilometry i wlane paliwo Wtedy bedziesz miał miarodajne wyniki spalania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum