Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 11:10
maciejkras napisał/a:
jak to odpowietrzyć lub dolać tego płynu, gdzie tego szukać , gdzie to się dolewa i jak odpowietrza?
jaja sobie robisz?
Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu.
Śruba odpowietrzająca układu chłodzenia znajduje się pod kopułką.
Poniżej rys. poglądowy
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 11:33
yorker napisał/a:
Jeżeli nie to ci napisze. Płyn chłodniczy (bo o nim tu mowa) dolewa się do zbiorniczka, znajduję się on (stojąc przed otwarta maską) w lewym górnym rogu.
Potwierdzam tu co prawda benzynówka i 200-ka, ale wszystko się w położeniu zgadza . Swoją drogą, nie uczą tego na kursie na Prawo Jazdy? Daj znać, czy był płyn, ew. czy dało coś odpowietrzanie .
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 116 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 12:48
bociannielot napisał/a:
yorker napisał/a:
kurcze nie spojrzałem w opis tematu, że chodzi o dizloka Mój błąd
żaden błąd zbiornik jest w tym miejscu co trzeba, tylko nie pamiętam co z tym zaworkiem do odpowietrzania . Może ktoś podpowie?
chodziło mi o błąd że podałem zdjęcie od benzyny a chodziło o diesla
A śruba do odpowietrzania, tak jak już wyżej napisałem i na obrazku też jest wskazane, znajduje się po prawej stronie silnika, pod aparatem zapłonowym. ---> dotyczy silników benzynowych (znowu nie na temat )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum