Wysłany: Sro Lut 16, 2011 20:02 [R400] Dziwny objaw i brak pomysłów
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam jestem posiadaczem Rovera 420 SD 86km i mam problem poniewaz autko mi sie gotuje tzn jak chodzi na wolnych to oki ale jak jade i przekraczam tak 3 tys obrotow to wskazowka temperatury idzie na czerwone pole Niemam pojecia co jest termostat wymienilem na sprawny a chlodnica ciepla tylko u gory Wielkie dzieki z gory za podpowiedz co to za licho[/b]
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lut 17, 2011 09:03, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co sie orientuje to przeciez w tego typu samochodach uklad odpowietrza sie sam o chlodnica to juz predzej ale jak najlepiej ja sprawdzic? bo jak wleje wode 1 dziurka to nie ma pewnosci ze idzie przez żeberka chlodzace ja
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 23:17
tipo22 napisał/a:
a co najle3psze plyn w zbiorniczku wyrownawczym krazy a ogrzewania nie ma
...chyba chłodzenia- miało być. Płyn po osiągnięciu temp.- połowa skali nawet przy uwalonej pompie będzie Ci wracał do zbiorniczka- ciśnienie wzrasta. łatwo to sprawdzisz, jak przy dobrze rozgrzanym silniku, go zgasisz- płyn do zbiorniczka i tak będzie jeszcze chwilę powracał- sprawdzone.
Ale myślę podobnie jak poprzednicy- albo uwalona pompa wody, albo zapchana chłodnica.
Czy faktycznie sie przegrzewa, czy tylko wskazówka skacze na czerwone pole? Jak kabelek od czujnika temp. na deske zwiera do masy to wtedy wskazówka skacze na maksa. Może to czujnik pada.
na starym silniku tez tak bylo wiedz papa odpada pozostaje mi sprawdzic chlodnice Moze faktycznie jest gdzies zawalona a odnosnie temperatury rto faktycznie sie grzeje bo wentylatory sie wlanczaja a czujnik od wentylatorow jest nowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum