Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam
Chcę zmienić podświetlenie zegarka , po rozebraniu okazało się , że żarówki nie można wyjąć z oprawki , ponieważ jest zalutowana , czy jest opcja jakiejś zamiany ? ogólnie tarcze mam podświetlone na niebiesko i również w tym kolorze chciałbym mieć zegarek
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja wymieniłem całą żarówkę z oprawką na właściwy dla mnie kolor.
Tylko musisz jeszcze pokombinować,bo w zegarku jest taka folia pomarańczowa,która nadaje zegarkowi taki właśnie kolor.Musisz wyjąć tą folie i włożyć niebieską żarówke
Więc dla ciekawych w Roverach 214i aby wymienić żarówkę podświetlenia zegarka należy odginać i jednocześnie podważać plastik naokoło zegarka , trzeba uważać aby nie ułamać zaczepów są 3 . Po zdjęciu plastiku odkręcić 2 śrubki , odłączyć zegarek i wyciągnąć oczywiście żarówkę , zamiennikiem fabrycznych żarówek są diody r5 z oprawką , jedynie należy delikatnie zgiąć blaszki przy żarówce i gotowe nie trzeba rozkręcać zegarka (nie ma żadnej pomarańczowej folii)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum