Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
W moim roverku nie zamyka się uchwyt kubka. chciałem wyciągnąć całą konsolę żeby to naprawić - teoretycznie brakuje jednej sprężynki. Niestety nie mogę wyciągnąć tej konsoli. Klinatronic wyciągnąłem, ale konsoli nie mogę wyciągnąć
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 13:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na górze po lewej i prawej trzyma się na dwóch śrubach. Potem trzeba włożyć rękę do środka i delikatnie podważyć lewą i prawą ściankę całego panelu. Ciężko schodzi, ale się uda. Tylko cierpliwości i nic na siłe
tak przy okazji zapytam w temacie uchwytu na kubek ... co znajduje się za zaślepką ewentualnego uchwytu kubka kierowcy? bo u mnie otwiera się tylko zapalniczka i uchwyt na kubek pasażera
właśnie dlatego zapewne nie ma go w standardzie a przynajmniej ja to tak sobie tłumaczę ... szkoda że nie pomyśleli o jakiejś alternatywie
hvil [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 18:53
alternatywa jest:D zalozyc z angola:P osobiscie uwazam ze lepiej sprawdzilby sie z przodu taki podwojny trzymacz na kubki jak w tylnej kanapie:) wlasnie wkomponowany drewniana listewka w kokpit:) bardziej praktyczny niz te nasze bijace po kolanach:)
W zasadzie jest to alternatywa, ale jak sam piszesz mało wygodna i z dużym ryzykiem wylania na siebie kawy lub innego napoju. Faktycznie trzeba przyznać, że uchwyt z tyłu jest lepiej pomyślany.
Ja tak zrobiłem. Na postoju sprawdza się znakomicie
Zaślepka pasuje stara. Wystarczy sam surowy wkład od anglika.
to można wyciągnąć sam wkład bez wyciągania wszystkich plastików?
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 11:11
tak, ale ja mimo iz mam pare tuneli w domu, i z kazdego mi juz porozbierali uchwyty na kubki angielskie znajomi to zawsze mowilem zeby se sami wyciagali, bo wiem jak latwo to uszkodzić, w wielu wozach jest to pouszkadzane ze nie da sie zamknac i kombinuja z podkladaniem jakichś papierków itp.
Ogólnie to delikatne plastiki tego są, troche tandeta i jak kolega pisał nie formatowe, jeszcze nigdy nie uzywalem a mam 2 kierowcy i pasazera:) w te z tyllu to i pol litra sie utrzymuje:D
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 22:52
Tez chcialem wyjac sam wklad od strony kierowcy , poniewaz w to miejsce wstawilem wyswietlacz , ktory mi pokazuje temp wody w silniku i oglasza alarm z buzera jak zostanie przekroczona temp - oczywiscie temp mozna zaprogramowac , pokazuje mi napiecie i ostrzega o niskim napieciu i temp wew . Sam wklad mozna wyjac - w dolnym prawym rogu jest blokada , wystarczy cienkim plaskim wkretakiem nacisnac w prawo lub do siebie nie pamietam i pociagnac wklad . Nie wiedzac o tym wyjmowalem cala zapalniczke
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum