Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Cześć. Przecierając światełka z ciekawości spojrzałem na oznaczenia.
Lampa prawa ( pasażera ):
HC/R A
PL 02
02 <--
E2 17.5
5039
011
<--
Lampa lewa ( kierowcy ):
HC/R A
PL 02
02 -->
E2 17.5
5039
011
-->
Teraz pytanie do Was. W którą stronę macie skierowane strzałki na lampach przednich? Po lekturze tego artykułu http://www.roverki.pl/tec...ochodowych.html wychodzi że prawą lampę mam angielską
Jak oznaczenia wyglądają u Was?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 21:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie u mnie na lampie pasażera strzałka na zewnątrz czyli w lewo a na kierowcy też na zewnątrz czyli już w prawo. Teraz pytanie - czy autor miał na myśli właśnie to że one mają iść na zewnątrz ? Bo w hondzie sytuacja nie wygląda wcale klarowniej . Na pasażerskim są 2 strzałki w lewo i 2 w prawo a na kierowcy 4 w prawo
Po prostu poezja
Kiedyś myślałem ,że rozumiem oznaczenia strzałek ale potem zacząłem przyglądać się różnym reflektorom i zgłupiałem to na każdym aucie inaczej było chociaż świeciły dobrze.
Obecnie zwracam uwagę na kraj homologacji , Jeżeli lampa nie ma znaczka E11 ( wielka Brytania ) lub E24 (Irlandia ) to powinna świecić prawidłowo.
Nie mam tylko 100% pewności czy inne kraje np Niemcy nie mogą homologować swoim numerkiem produktów idących na rynek angielski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum