Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam
Chcę wymienic sworzeń w przednim górnym wahaczu i tu mechanik mnie zaskoczył że jest problem gdyż mam sworzeń o rozmiarze zewnętrznym 33,5 a w sklepach jest 35
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 17:17
Są dwa rodzaje tych sworzni, podjedz do jakiegoś sklepu i powiedz że szukasz taki sworzeń ale o średnicy 33,5mm. Ja miałem ten sam problem, jeden tokarz dopasował bo był 35mm ale drugi już kupiłem prawidłowy. Roboty dużo nie ma, najlepiej wyciągnąć cały wahacz bo jest o dużo prościej, ściągacz też się przyda ale nie koniecznie.
KRYS, mam znajomego w hurtowni nowy wahacz 107zł i jeszcze mnie przepraszał ze ma tylko ten droższy a sworzeń wymieniam jutro i coś koło 28zł, wymieniam obydwa razem wyszło 52 zł + robota
Koledzy co jest od tamtego czasu wymieniałem już dwa razy i musze kolejny raz wymienić
Co 10tys wymiana? I to od strony kierowcy.
Zresztą kilka stuków już po paru km od wymiany zauważyłem ale przy mrozach trzepie jak szalony.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 91 Skąd: Mysłowice
Wysłany: Sro Lut 26, 2014 20:45
Ja już 2 razy wymieniałem dolne sworznie na te z firmy Sidem (nr kat. 47682) i tragedia znowu do wymiany, więc nie polecam tej firmy. Czy te sworznie górne EVR917401 i TC2078 pasują także do dołu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum