Wysłany: Sob Lut 26, 2011 16:21 [R420Di] Pytanie odnośnie kostek roverowskich do radia
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam forumowicze mam pytanko odnośnie kostek do radia. Który przewód z ktorym trzeba spiąć zeby radio trzymało pamięć bo próbowałem tak jak w innych samochodach czerwony z zółtym ale to nic nie dało. Z góry dzieki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Sob Mar 05, 2011 10:18
To musi być czerwony z żółtym. Łączysz je razem i dajesz do czerwonego w samochodzie. Jakie masz radio? powinno być napisane na odwrocie radia na naklejce który jest od pamięci.
radio mam JVC a kostki mam iso te co idą do radia. No i na tych kostce zrobilem czerwony z zółtym i nie działa a z radia mi zadne kable nie wychodzą tylko mam wejscia na kostki iso jedna od glośników a druga napięciowa itd.[/i]
Nie bardzo rozumiem co zawarłeś w poście, bo piszesz jakoś mało spójnie. Ale zacznijmy od tego: kabel żółty powinien być zasilany cały czas, bo idzie prosto z akumulatora, kabel czerwony zasilany jest dopiero po przekręceniu kluczyka. Weź miernik i sprawdź czy to co napisałem się zgadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum