Dołączam się do tematu u mnie jest takie trykanie jak zamykam otwieram i zaraz znowu zamykam drzwi to za którymś razem jest właśnie tryyyyyyy co to może być ?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 19:12
Jeśli chodzi o terkotanie to zużyty mechanizm od zamykania drzwi czy siłowniki nie wiem co tam jest w środku, bo jeszcze nie rozbierałem. U mnie ten dźwięk występuje raz na kilka zamknięć/otworzeń auta z pilota. Raz w jednych, raz w drugich, a raz we wszystkich drzwiach. Mimo tego zamyka i otwiera się bez problemu. Tylko trochę to drażni
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 19:19
Lesior napisał/a:
właśnie tryyyyyyy co to może być ?
Hehe mam to samo tzn. miałem w drzwiach od pasażera ale to zlikwidowałem, teraz mam od kierowcy.
Problemem jest mechanizm centralnego zamka, a konkretnie mechanizm silniczek/przekładnia zamka w drzwiach.
Czekam jak się ociepli to trzeba to zreperować bo można oszaleć od tego terkotania (czasami).
Niestety trzeba zdjąć boczek w drzwiach, wyjąć cały zamek i mechanizm z drzwi, rozebrać i porządnie przesmarować towotem Łt-40 np. inne np. WD-40 to można sobie śrubki smarować nic innego w tym temacie nic nie pomaga, nom może wymiana na nowy ale to już duża rozrzutność
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Ja to wiem, ty to wiesz, ale kolega najwyrazniej nie
co mi mowisz ze nie wiem, jak doskonalne wiem, kiedy mi wystepuje trykotanie....ostatnio w styczniu siłowniki mi trykotały, i akurat zbiegło sie to z tym ze oczko na aku zmienilo sie z zielonego na czarne [mrozy były, ja nie wyjąłem aku na noc]
podładowałem aku na zielone oczko i ani razu mi nie zatrykotało
tak samo było zeszłej zimy...padł mi kompletnie aku [był do wymiany] i cały czas do momentu wsadzeniania nowego siłowniki trykotały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum