Wysłany: Nie Lut 13, 2011 14:39 [R200] Jakie nakrętki do alufelgi Honda
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam.
Posiadam takie alufelgi jak na zdjęciu.
Przez chwile jeździłem na nakrętkach które były na samochodzie razem z oryginalnymi stalowymi felgami Rovera. Takie dokładnie:
To jest kula, prawda?
Chciałbym sobie kupić nowe nakrętki, kryte, ale nie wiem do końca czy do tej alufelgi Hondy mam kupić nakrętkę ze stożkiem czy kulą. Patrząc po sklepach internetowych raz jest taka, raz taka, a pod palcem nie potrafię wyczuć.
Pomocy!
Ostatnio zmieniony przez Berg Nie Lut 13, 2011 15:42, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie niszczy się ten ładny metal od klucza przy odkręcaniu/dokręcaniu? Jest to w miare trwałę? Jakby ktoś mógł wrzucić jak to wygląda na kole byłbym wdzięczny Moje są troche już zwichrowane i zostawiłbym je do kompletu zimówek
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 13:27
Tmk napisał/a:
A to co, nieoreginalne nie beda juz pasowali? Nie najwazniejsze, zeby to pasowaloby: 12x1.50?
Nie tylko to: M12X1,5mm jest ważne, ważna jest też powierzchnia , która dociska samą felgę, w tym przypadku jest to kula, ale są i stożkowe zakończenia nakrętek. A oczywiście wcale nie muszą być oryginalne- teraz jest spory wybór na rynku- i tak najważniejsza jest jakość materiałów i wykonanie.
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 14:51
Tmk napisał/a:
Ajajaj...bo mialem zamiar sobie kupic long nuts - rays 35mm albo D1 50mm na oreginalne R17 felgi do swego zr'a...a teraz pytanie cze beda pasowali
Kolego Tobie chodzi o felgi, więc tu sprawa jest troszkę inna, najpierw zorientuj się czy rozstaw śrub jest taki sam jak u Ciebie, jakie jest ET (odsadzenie ), zebyś nie wydał kasy na darmo. I wtedy musisz obejrzeć jaką te felgi mają tą powierzchnię, gdzie je nakrętka dociska, bo tu już niekoniecznie będą nakrętki kulowe.
Ajajaj...bo mialem zamiar sobie kupic long nuts - rays 35mm albo D1 50mm na oreginalne R17 felgi do swego zr'a...a teraz pytanie cze beda pasowali
Kolego Tobie chodzi o felgi, więc tu sprawa jest troszkę inna, najpierw zorientuj się czy rozstaw śrub jest taki sam jak u Ciebie, jakie jest ET (odsadzenie ), zebyś nie wydał kasy na darmo. I wtedy musisz obejrzeć jaką te felgi mają tą powierzchnię, gdzie je nakrętka dociska, bo tu już niekoniecznie będą nakrętki kulowe.
Mowiac szczerze nie bardzo zrozumialem poczatku...o tych felgach felgi mam, jezdze z nimi latem - przeciez to sa stock felgi do mego auta. No a z tymi long nuts tyle z tym, jak kolega bedzie mial na miejscu wtedy poprostu zobaczymy czy pasuja
A takie pytanie powstalo dlatego, bo ogladajac zdjecia w internecie, nie zauwazylem zeby na zr'ach ktos uzywalby takich...a moim zdaniem po przemalowaniu org felg na bialy kolor + kolor samochodu + niebieskie long nuts bardzo fajnie by wygladalo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum