Wysłany: Nie Lut 27, 2011 19:23 [r45] skrzynia biegów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam . mam pytanie bo uszkodzila mi sie skrzynia biegow i chce kupic uzywaną do mojego rover 45 1.4 benzyna 2000rok. Czy do mojego auta bedzie pasowała skrzynia biegow z modeli 200, 25 , 400 z silniakami 1.4 benz ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 27, 2011 19:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O ile się nie mylę, posiadasz skrzynię R 65, która była stosowana w silnikach wymienionych przez Ciebie modeli. Skrzynie były bodajże takie same w wersjach 1.4 16v i 1.6 16v do roku 2004.
Skrzynie były bodajże takie same w wersjach 1.4 16v i 1.6 16v do roku 2004.
tak ale w 1.4 i 1.6 będa już inne przełożenia więc radze znaleźć z takiego samego silnika i zwróć uwagę na sprzegło jakie jest w Twoim R bo występuje mechaniczne (na linke) i hydrauliczne (takie mam w 416 Si)
Pozdrawiam
jezeli to skrzynia r65 to pasuje bez problemu. musisz tylko wymienic łape mocujaca, dolozyc mocowanie tłoka sprzegla i łape sprzegla wybic ze starej bo od tej na linke jest chyba dluzsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum