Wysłany: Sro Mar 02, 2011 15:10 [R25] Nie kręci, słychać pukanie
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam , mam taki problem rano odpaliłem auto bez problemu, natomiast po pracy wsiadam do auta a auto mi nie kreci wogole tylko tak dziwnie puka? co to moze byc ? rozrusznik ?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Mar 02, 2011 15:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napewno objaw pasuje do padniętego aku, ale może to też być uszkodzony alternator i aku się nie ładuje poprawnie, może być tez problem z okablowaniem do alternatora. A aku nie pada tylko w zime, wtedy najczęściej.
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 18:20 wykopie stary temat.... co tak stuka? klekocze?
witajcie, by nie zakładać nowego tematu odgrzebałem stary.
Mój problem wygląda następująco, czasami po przekręceniu stacyjki na pozycje nr 2 a zazwyczaj tuz po zgaszeniu silnika słychać 3-5 sekundowe klekotanie spod maski.
dzwięk identyczny jak na tym nagraniu:
(ok. od 13 do 18 sekundy) nie jest to nagranie mojego autorstwa (znalazłem je na forum Peugeota 206 - kogoś również ciekawiło co to za dźwięk ale nie otrzymał żadnej sensownej odpowiedzi)
nie wiem czy pojawiło się to nagle, czy już było od zawsze (auto posiadam od sierpnia) ale
zaczyna mnie to martwić...
moje autko jest z 2000 roku, we wrześniu wymieniałem regulator napięcia (przed jego wymianą to stukanie również kilkukrotnie słyszałem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum