Dokładnie wszystko dobre co się dobrze kończy. Z kontrolką się udało ale niestety pękła mi przednia szyba na całej długości i w związku z tym mam pytanie gdzie i czy wogóle dostanę oryginalną szybę? i gdzie znajdę jakiś dobry zakład który mi to zrobi? Pozdrawiam
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 15:15
Szyba jest wklejana - więc nie polecam dokupywania oryginalnej - jak zakład wstawiający szybę bierze nie swoje szkło to z reguły nie daje gwarancji na to że nie strzeli/pęknie podczas wstawiania, normalnie za przednią szybę ze wstawieniem wychodzi 500-600zeta z tego co się orientuję. Ja u siebie mam wstawianą Nordglass i z tego co się orientuje jest to jedna z dwóch dostępnych u nas na rynku marek, jeśli się boisz że ktoś Cię posądzi przy odsprzedaży że auto było bite - schowaj ją(oryginał) do garażu .
jeśli się boisz że ktoś Cię posądzi przy odsprzedaży że auto było bite - schowaj ją(oryginał) do garażu .
powiedz mi co to da?
dajmy na to miałem kolizję i pękła szyba to mam ją schować do garażu i powiedzieć że pękła od kamienia?
jak ktoś ma posądzić że auto było bite to i tak posądzi, nie pomoże chowanie szyby po kątach
ze zdjęciem też można przekombinować, jeden koleś zrobił zdjęcie po wyklepaniu auta a szybę zmienił sobie dopiero na koniec, więc autko było całe a pęknięta tylko szyba na zdjęciu
Dziękuję za porady:) W sumie to ja mam wykupione w PZU Auto szyba więc mi na cenie za bardzo nie zależy, natomias zależy mi na jakości i nie chcę iść do pierwszego lepszego zakładu. Chciałąbym się udać do jakigoś fachowca co się zna na szybach i Roverach:) tylko nie wiem gdzie takiego szukać:). Pozdrawiam
Chciałąbym się udać do jakigoś fachowca co się zna na szybach i Roverach:) tylko nie wiem gdzie takiego szukać:)
bez przesady, to tylko szyba...lepiej udać się do kogoś kto zna się dobrze na wklejaniu szyb czy na wymianie uszczelki pod głowicą? odpowiedz sobie sam
Witaj,jesli dobrze pamietam to we Wroclawiu na ulicy Dobrej jest warsztat zajmujacy sie szybami,mieli niedrogie uslugi,szybu ze wszystkimi atestami,ulica boczna od Pl. Solidarnosci kolo Cuprum,nie wiem czy jeszcze tam sa,ale sprawdz,a drugi to Firma Jan- naprzeciwko dawnej CHEMII wylot z Wroclawia na Jagodno.Kiedys korzystalem z uslug obydwu tych warsztatow,ceny w stosunku do Warsztatow firmowych np.merca wielokrotnie nizsze.Tylko nie jestem pewien czy ten pierwszy jeszcze prowadzi te uslugi,ale to chyba mozna na internecie sprawdzic lub podjechac w to miejsce.
Pozdrawiam
Polecę AutoKram od siebie, bo sam tam wymieniałem szybę.
Zadzwoń, umów się, powiedz jakie masz auto ( mogą nei mieć danej szyby na miejscu)
a potem jedziesz - 2 h i masz zrobione.
Profesionalnie i dosyć tanio.
Twoja szyba nie powinna przekroczyć z wymianą 450pln.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum