Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 00:35
Okazuje się że na żarówkach nie ma kolorowych kondonów tylko blat tarczy z drugiej strony jest lekko pomarańczowy + kolor żarówki robią pomarańczowo/bursztynowe podświetlenie.
kondomki były seryjnie montowane z żaróweczkami t5 albo t3 . miały za zadanie rozpraszanie światła i dawanie kolorku.a folia koloryzująca na licznikach?? to może byc efekt majsterkowania...może jakiś doktorek wyrzucił spalone żarówki razem z kondomkami...i opatentował folie
_________________ będę GO miał do puki koła będą się kręcić
Ja rozbieralem i tuningowalem nie raz zegary od 600 i wiem, ze kondomkow nie ma. Za kolor odpowiada swiatlo zarowki, bo jest w kolorze cieply bialy, czyli zoltawe i cos co jest w tarczy. Dodatkowo tarcza jest pokryta czyms takim co przyciemnia swiecenie, mozna to zmyc np. zmywaczem do paznokci. Jak zmyjesz i np. podswietlisz bialymi ledami to bedziesz mial biale zegary, ale jak dasz te same zarowki to bedziesz mial dalej takie samo podswietlenie tylko mocniejsze.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum