Wysłany: Wto Sty 25, 2011 13:49 [rover 214 i ] problem z prędkościomierzem.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam
Ostatnio wracając do domu skazówka prędkościomierza opadła na 0.
nie mam pojęcia co jest przyczyną...
ama jeszcze pytanie czy w tym modelu czujnik znajduje się na kole zamachowym czy w skrzyni???
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 13:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W kanciaku czujnik jest w skrzyni . Możliwe że ułamał się bolec który wychodzi z czujnika i wchodzi w taki kwadracik w skrzyni . Ja go niechcący ułamałem ale prędkościomierz dalej działa tylko wskazówka ma drgawki
Ja wymieniałem go na kanale od spodu samochodu , od góry chyba nie da rady dojść . Z tego co pamiętam to trzeba się było trochę nagimnastykować żeby dojść do niego ale nie ma potrzeby nic rozkręcać .
W kanciaku czujnik jest w skrzyni . Możliwe że ułamał się bolec który wychodzi z czujnika i wchodzi w taki kwadracik w skrzyni . Ja go niechcący ułamałem ale prędkościomierz dalej działa tylko wskazówka ma drgawki
W kanciakach (zależnie od rocznika) występuje też linka prękościomierza.
no właśnie zerkałem i u mnie chyba jest linka... ten bolec jest cały, taki gumowy.. ale przewód który dochodzi do tego czujnika jest dośc gruby i twardy więc sądze że to linka... aczkolwiek nie mogłem go wyciągnąć..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum