Wysłany: Pon Mar 07, 2011 21:29 [R200] Problem z rurą filtra powietrza
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam Wszystkich,
od kilku tygodni mam problem ze znalezieniem rury, która doprowadza powietrze do filtra powietrza. Nie mogę ustalić jak się fachowo/fabrycznie ta rura nazywa w związku z czym nie mogę jej kupić ani konkretnie poszukać.
W załączeniu fotka tej feralnej rurki.
Proszę o pomoc.
Maciek
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Mar 08, 2011 07:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 21:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pon Mar 07, 2011 22:01 ]
Ps. Jakieś 5 minut szukania
No ta jest dłuższa rzeczywiście i wydaje się, że średnica nieco mniejsza. Też myślałem o takim patencie, żeby z innego modelu skalibrować do 200-setki, ale wolę znaleźć coś co tam fabrycznie pasuje.
Dorzucam zdjęcie zrobione z góry i obok telefon, żeby jakoś sobie rozmiary porównać.
Ostatnio zmieniony przez Maciek87 Pon Mar 07, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Maciek87, ja bez niej jeździłem i różnicy nie było
To musiałeś mieć farta, bo w mój Rover zassał przez dziurę w tej rurze kiedyś wodę z kałuży i rozwaliło korbowody. Mechanik odradzał mi jazdę bez tej rury, bo w takim wypadku z pełną świadomością naraża się silnik na awarię.
Nie wiem czy przy tych samych silnikach będzie różnica średnic, ale zawsze można zadzwonić i się upewnić. Co do długości, to chyba nie jest mocno znaczący parametr...
Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum