Wysłany: Pon Mar 07, 2011 20:41 [R75] Wymiana poduszki i napinaczy - co potrzebne?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Jak już się dowiedziałem problemy z poduszką foteli i napinaczy tylnych nie jeden już miał.
Niestety nie mogłem znaleźć co dokładnie muszę kupić aby pozbyć się tego problemu.
Co wiem co mieć:
nowe napinacze tylne
nowe napinacze przednie
nową poduszkę fotela prawą
Czego nie wiem?
Sensory ... może ktoś wyjaśnić?
No i przede wszystkim czy można to wszystko samemu. Głównie chodzi o napinacze tylne i poduszkę.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 20:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
adriantoo, jeśli napinacze i poduszki masz niewywalone, to po jakiego grzyba je zmieniać? problem powróci, bo leży on po stronie złączek, a nie po stronie samych tych urządzeń
Bo te sensory jak rozumiem, to te pierwsze zielone to są uderzeń bocznych i są zlokalizowane w podłodze pod fotelem ? A ten drugi to jest w kolumnie środkowej ?
I jak to jest: w samochodzie występują boczne i ten w kolumnie, czy tylko boczne lub w kolumnie?
Bo te sensory jak rozumiem, to te pierwsze zielone to są uderzeń bocznych i są zlokalizowane w podłodze pod fotelem ? A ten drugi to jest w kolumnie środkowej ?
I jak to jest: w samochodzie występują boczne i ten w kolumnie, czy tylko boczne lub w kolumnie?
jak masz wystrzelona poduszke w fotelu to wymieniasz sensor ze zdjecia nr 1, znajduje sie on pod wykladzina pod tym fotelem co ma wystrzelona poduszke,mocowany na 2 sruby torx, tym drugim sie nie interesuj
napinacze z przodu wymien na jednego chyba torxa sa przykrecone jak dobrze pamietam a z tylu natomiast musisz wymienic cale napinacze czyli jest to taka rolka razem z pasem x 3, stare przecinasz
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
Przepraszam że odgrzewam ale też mam problem z wywaloną poduchą po znalezieniu dziury. Czujnik i siedzenia już kupiłem tylko pozostaje kwestia podpięcia do kompa. Czy muszę to robić i jeśli tak to czy po wymianie czujnika i siedzeń czy przed a może przed i po? Ktoś mi powiedział że jeśli wymienię fotele a błąd pozostanie to przy włączeniu zapłonu poducha może znowu eksplodować a tego wolał bym uniknąć. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum