jesli wytrzymasz do wtorku, to popatrzę u siebie w garażu ... powinienem coś mieć jeszcze ... ale podejrzewam, że są do dostania w elektronicznym. jak nie znajdziesz to przypomnij sie mi na PW we wtorek
_________________ Pozdrawiam - Brt
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 21:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 17:25
Nie chciałem zakładać nowego tematu, także pisze tutaj, bo o to samo chodzi. Mam niedziałające podświetlenie przycisków od podgrzewania tylnej szyby i świateł awaryjnych. Wyjąć te przyciski to nie problem, ale jak je rozebrać żeby dostać się do żarówek bez połamania obudowy przycisku?
musisz plaskim srubokretem podwazyc delikatnie przycisk najlepiej od gory i delikatnie wypychac do siebie i powinny spokojnie wyjsc nastepnie zobaczysz 2 oprawki a w nich zarowki przekrecasz w lewo oprawke i wyciagasz z niej zarowke
zegarów nie trzeba rozbierać, wystarczy zdjać czarną osłonę okalającą zegary i wykręcić cały moduł zegarów raptem 4 śrubki, nie musisz odpinać nawet wtyczek. Wysuniesz je lekko i z tyłu spokojnie powymieniasz zarówki, 30 min roboty
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 12:57
Wymontowałem przyciski od ogrzewania szyby i od awaryjnych, ale w awaryjnych jest tylko jedna zarowka. Czy tak ma byc? Bo w tym drugim przycisku mam dwie.
Tak ma być, bo w przyciskach od podgrzewania szyby, klimy i od przeciwmgielnych jest jeszcze jedna żarówka, aby pokazywała który z przycisków jest włączony.
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 13:11
Myślałem że awaryjne tak samo powinny być podświetlone. Podświetlenie samego przycisku oraz sygnalizacja załączenia. Myślałem, że mam jakiś wybrakowany przycisk
Wysłany: Pon Mar 07, 2011 14:05
leszczu19901, z tym się zgadzam w 100%
Znalazłem taką aukcję na allegro:
http://allegro.pl/zarowki...1486440547.html
Chciałem kupić komplet tych żarówek i wymienić od razu we wszystkich włącznikach żeby jednakowo świeciły i jeszcze myślałem nad tymi w pokrętłach do nawiewu. Rozumiem że do przycisków wchodzą te mini 3x7mm a do podświetlenia tych pokręteł cało-kształtne R5?
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 08:19
W Kraku kupowałem w sklepie elektronicznym na ul. Mitery koło Kalwaryjskiej. Wydaje mi się, że w każdym sklepie z elektroniką można dostać te żarówki. I osobiście uważam, że dużo lepiej świeci żółto-pomarańczowa żarówka, niż ta oryginalna biała z żółtym kapturkiem. Co do diod tak samo da radę na pewno dostać w elektronicznych, ale wydaje mi się, że dioda nie będzie tak rozpraszać światła jak żarówka. Trzeba będzie piłować główkę, albo kupić takie rozpraszające diody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum