Wysłany: Wto Mar 08, 2011 08:25
Tomek1212 napisał/a:
No tak, równie dobrze można w ogóle nie włączać tempomatu. To ma być udogodnienie, a nie walka z przyciskami.
Tylko jak u siebie zmniejszasz prędkość to trzymasz przycisk cały czas. W R75 przyciskasz RES i czekasz aż prędkość spadnie do żądanej i wciskasz SET+. 2 ruchy palcem po 1s. Walka?
Zwiększenie prędkości dokonuje się SET+ lub pedałem przyśpieszenia do właściwej i wciska SET+.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No dobra, ale wydało mi się to dziwne, bo wszyscy czołowi producenci montują raczej tempomaty z funkcją zarówno przyśpieszania jak i zwalniania, plus ewentualnie funkcja automatycznej regulacji odstępu między samochodami.
Dobra, chyba wszystko wyjaśnione, można zakończyć OT.
To nie da się tam zwiększać lub zmniejszać prędkości za pomocą przycisków ? Nie ma funkcji "resume" ? Dziwne, bo znacznie starsza seria R800 ma te "bajery".
Tomek1212 napisał/a:
Przykładowo Lancia Thesis produkowana od 2001r ma tempomat adaptacyjny. 2001 To tak dużo nowszy wóz od R75 ?
R75 był gotowy już w 1998 roku, do seryjnej produkcji poszedł w 1999 roku
Tomek1212, ja tylko proponuję pisać tak, aby nas każdy zrozumiał
Seria 800:ja rozumiem wszystkie modele w tej budzie, nie zależnie z jakim silnikiem. Myląc się w argumentach wprowadziłeś mnie w błąd, a ja jako człowiek dociekliwy dochodzę tego czy było tak naprawdę, czy mieszasz. Moim zdaniem dla czytających PORADY TECHNICZNE ważna jest prawda, a nie ''coś mi się wydaje''
kris-tofer, a jeżeli napiszę, że rovery serii 400 mają pompę paliwa w baku (a myślę, że taką informację można znaleźć na forum) to od razu będziesz przez to rozumiał, ze rover 420Sdi też będzie miał tą pompę w baku ?
Napisałem wcześniej tylko jak działa tempomat w roverach serii 800, co wcale nie musi oznaczać, że wszystkie modele tej serii muszą mieć montowany tempomat.
Temat dotyczy R75, wątpię żeby ktoś tu szukał informacji na temat R800.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum