Wysłany: Pią Mar 18, 2011 12:52 [r416] szarpanie silnika
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Cześć wszystkim. mam problem z silnikiem przy roverku 416 96r. Podczas równej jazdy na niskich biegach silnik po pewnym czasie zaczyna szarpać, jest to uciążliwe podczas jakiś korków ponieważ wtedy bez srzęgła się nie obędzie. Podobny objaw jest po zdjęciu nogi z gazu nie zejdzie płynnie tylko szarpiąc. Miał ktoś podobny problem, bo nie wiem gdzie szukac przyczyny. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 12:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja kiedyś miałęm podobny problem. U mnie pomogło badanie diagnostyczne, usuneli jakiś błąd związany z dolotem paliwa czy też powietrza i jak na razie wszystko OK.
Do sprawdzenia cały układ zapłonowy na początek:
- przewody WN
- palec+kopułka
- cewka zapłonowa
- świece
Poświęć kilka minut i użyj funkcji SZUKAJ, bo na temat różnych wersji "szarapania" było już sporo tematów.
przyznam szczerze że nie znam się na konstrukcji tego silnika jednakże podobny problem miałem w poprzednim aucie z silnikiem benzyny i poleciłbym sprawdzenie silnika krokowego jeżeli takowy się znajduje u Ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum