Wysłany: Pią Mar 18, 2011 15:01 [R420sdi]Pytanie o wybór sprzęgła
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Roverków:)
Jakiś czas temu pisałem o problemie ze sprzegłem, winna była zatarta łapa sprzęgła. Jednakże, od jakiegoś czasu pojawił się nowy problem, sprzegło zaczeło się ślizgać. W związku z tym że nie wiem ile jeszcze pojeżdzę swoim potworem, nie chce pchać sie w jakieś koszta typu 1000 pln za sprzegło z LUK-a (które i tak może okazać się "regenerowaną nówką"). Znalazłem coś takiego na Alledrogo:
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 16:39
Regeneruje się sprzęgło: tarcza, docisk. A łożysk się nie regeneruje, tylko wymienia na nowe.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 22:13 Re: [R420sdi]Pytanie o wybór sprzęgła
Pimpa napisał/a:
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Roverków:)
Jakiś czas temu pisałem o problemie ze sprzegłem, winna była zatarta łapa sprzęgła. Jednakże, od jakiegoś czasu pojawił się nowy problem, sprzegło zaczeło się ślizgać. W związku z tym że nie wiem ile jeszcze pojeżdzę swoim potworem, nie chce pchać sie w jakieś koszta typu 1000 pln za sprzegło z LUK-a (które i tak może okazać się "regenerowaną nówką"). Znalazłem coś takiego na Alledrogo:
Pytanie do was, czy ktokolwiek założył to ustrojstwo do swojego auta???
zastanawiam się także nad regeneracją swojego sprzęgła.
Nie brałbym Britparta. Jeśli chcesz niedrogo kup National. Jeśli nie, regeneruj. Łożysko jest do kupienia osobno.
Dlaczego bym nie brał Britparta? Podpory wału do Freelendera wytrzymują 5-10kkm. Wysprzęgliki rozsypują się niedługo po zamontowaniu. Niektóre rzeczy faktycznie są bliskiem oryginału... ale w przypadku sprzęgła bym nie ryzykował, bo może być jak wysprzęglik lub podpora wału do Fredka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum