Wysłany: Pią Mar 18, 2011 19:33 [R200] Wymiana tylnej belki
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich forumowiczów.
Jutro zabieram się za wymianę belki w swoim roverku razem z mocowaniami. Wpadłem w dziurę i ją wykrzywiło. Belka już jest z przesyłką zapłaciłem 145zł goła ma tylko mocowania gdyż moje są pogięte. Mam pytanie czy są jakieś duże problemy z wymianą tej belki i odkręcaniem mocowań jakie narzędzia będą mi potrzebne dodaje że mam z tyłu bębny i będą one przekładane do nowej belki. A i bym zapomniał potrzebne są tam jakieś dodatkowe tuleje albo gumy czy smary albo śruby do wymiany tej belki?? Czy wystarczy zdjąć jedną i założyć drugą?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Mar 19, 2011 14:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przyda się komplet dobrych narzędzi, pneumat, klej do śrub np niebieski loctite, jakaś brecha- przedłużka do klucza. Jak nie składasz na kleju to pamiętaj żeby dociągnąć śruby po kilku kilkunastu kilometrach jak się wszystko ładnie ułoży.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum