Wysłany: Pon Sie 27, 2007 09:22 [R75] Tarcze hamulcowe
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Jakie macie zdanie na temat tarcz LUCAS, podobno najlepsze są BREMBO ale za to są prawie dwa razy droższe. Może ktoś "jeździ na LUCAS'ach" i ma jakąś opinię?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 13:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 09:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
poszukaj jeszcze ATE, ewentualnie Ferrodo, moim zdaniem brembo jest na 2 miejscu po ATE a na 4 umieściłbym właśnie Lucasa, co nie oznacza oczywiście ze ma produkty kiepskiej jakości.
Radzę się jeszcze rozejrzeć np w Allegro.
wg. mnie najlepsze połączenie to tarcze brembo+klocki ferrodo.
Ja mogę napisać tylko tyle, że mam BREMBO, ale tylko dlatego, że po zakupie auta nie miałem pojęcia o samochodzie i mechanik włożył mi takie mówiąc, że dobre. Jeśli piszesz, że są dużo droższe od konkurencji to pewnie teraz włożyłbym inne. Niestety porównania z innymi nie mam.
Gdybyś kiedyś był w Siedlcach (z Lublina nie tak daleko) - wpadnij to sam ocenisz.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 10:38
jedyna, mam tarcze Delphi z przodu i są OK. Do nich były założone klocki Delphi. Klocki strasznie pyliły. Teraz mam klocki Mintex i jest OK. Jeżeli padną mi tercze to na przód założę tarcze Mikoda, a na tył RH lub Zimmermann.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 35 Skąd: rzeszow
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 20:36
Witam dodam od siebie odnosnie klocków mam u siebie RH przód i tył i jestem zadowolony nie pylą amam alusy dosc dobrze hamują, ale przed założeniem tarcze przetoczyłem, jeszcze było z czego pzdr
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 344 Skąd: Mazury
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 11:03
Delphi jest OK , miałem kiedyś w Vectrze teraz jak będę zmieniał to też biorę Delphi. Poza tym sprzedawca sprawdzony i ma też klocki Delphi , może lepiej komplet jednej sprawdzonej firmy. To jest tylko moje zdanie.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 11:20
Kiedyś nasłuchałem się i naczytałem o zestawach klocek/tarcza,bo chodziło głównie o potencjalne piszczenie i jedyne co mogę powiedzieć, to że zestaw tarcza Brembo i klocek Ferodo nigdy w moim aucie nie zapiszczał, klocki wycierają się równo, tarcze wyglądają nieźle, a co do skuteczności nigdy nie miałem zastrzeżeń.
To moje subiektywne odczucie i następny komplet wybiorę taki sam.
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 13:25
krisgda napisał/a:
Delphi
Mam z przodu + klocki Mintex i jest OK.
krisgda napisał/a:
quinton hazell
Mam z tyłu z klockami QH i również jest OK.
Dziadek napisał/a:
Kiedyś nasłuchałem się i naczytałem o zestawach klocek/tarcza,bo chodziło głównie o potencjalne piszczenie i jedyne co mogę powiedzieć, to że zestaw tarcza Brembo i klocek Ferodo nigdy w moim aucie nie zapiszczał,
Nie piszczy tarcza, nie piszczy okładzina klocka, a pisk pochodzi od wibracji klocka - brak przekładki antywibracyjnej na części metalowej klocka wprawia klocek podczas hamowania w drgania na styku z zaciskiem i zaczyna wydobywać się "pisk".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum