Wysłany: Pon Mar 21, 2011 23:01 [R400] Głosniki - nagle przestają grać
Mam taki problem,
Zmieniłem głośniki na tylnej półce na nowe i te podczas słuchania muzyki nagle przestają grać a wraz z nimi i przednie, wcześniej czegoś takiego nie było i nie za bardzo wiem co jest grane.... Jak rozłączę tylne głośniki włączę radio i znowu podłączę to wszystko znowu na chwile jest ok.
Może mi ktoś pomóc
_________________ Zawsze do przodu...
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 14, 2011 17:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 23:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdź czy nie masz zwarcia gdzieś na przewodach, czy nie zrobiłeś podłączając głośniki. Za nim tego nie zrobisz nie pałuj raczej radia żebyś końcówek mocy nie spalił
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
może po prostu działa zabezpieczenie na radiu/wzmacniaczu które chroni końcówke mocy gdy do radia podłączymy zbyt mocne głośniki. gdy odlączymy tylne glosniki koncowka mocy jest w stanie napedzic dwa glosniki przednie poniewaz mamy zapas mocy to zabezpieczenie nie wyłącza koncowki mocy chroniac ja przed spaleniem
Sprawdziłem zwarć żadnych nie ma, a co do tej ochrony hmmm możliwe to jest , gdyż jak same przednie grają to nie ma problemu , dopiero jak tylne troszkę pograją to się dzieją te cuda...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum