Wysłany: Sob Mar 19, 2011 08:45 [MG ZR160]Problem z podświetleniem zegarów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkich!
Mam takie pytanie czy ktoś z Was wymieniał żarówkę podświetlenia zegarów w MG ZR bądź w Roverze 25/200? Pytam ponieważ ostatnio spaliła mi się prawdopodobnie żarówka na środku tzn pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem i nie wiem jak się tam dostać a nie chcę nazbyt "rozbebeszyć" w środku. Patrzyłem od spodu ale wygląda jakby było zabudowane. Może z góry?
Tak przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu..Czy znacie może jakiś dobry sklep z częściami do Roverów/MG? Może być internetowy, może być zwykły tylko byle jak najbliżej Katowic, Krakowa (mieszkam w Chrzanowie a to jest mniej więcej w połowie drogi Krk-->Katowice) i byle był w miarę tani i sprawdzony. Na ten moment potrzebuję kupić filtry do MG bo będę olej wymieniał.
Przepraszam, że tak dwie sprawy w jednym i z góry dziękuję za pomoc:) pozdrawiam
WOOCASH, po 1. czemu w offtopicu?
Po 2. części takie jak filtry itd. dostaniesz w każdym motoryzacyjnym, a specjalnie do Roverków to www.tomateam.pl
Jak masz tą czarną obudowe liczników to odkręcasz dwie śrubki z góry, opuszczasz kierownice, odchylasz gume, odkręcasz dwie śrubki tam, wyjmujesz czarny plastik
Potem 4 śrubki, odkręcasz licznik, odpinasz 2 duże wtyczki i jedną małą i masz wyjęty licznik
Dzięki za odpowiedź
ad. 1 w offtopicu ponieważ pomyślałem, że tutaj prędzej ktoś to przeczyta, a widziałem w opisie działu, że można pisać o wszystkim. Miałem się nawet wycofać i przejść do działu konkretnie z awariami itp. ale już zostałem...następnym razem napisze w odpowiednim dziale;)
ad. 2 to właśnie wszedłem do działu "garaż" i znalazłem sklepy m.in. "tomateam"
Witam wszystkich!
Mam takie pytanie czy ktoś z Was wymieniał żarówkę podświetlenia zegarów w MG ZR bądź w Roverze 25/200? Pytam ponieważ ostatnio spaliła mi się prawdopodobnie żarówka na środku tzn pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem i nie wiem jak się tam dostać a nie chcę nazbyt "rozbebeszyć" w środku. Patrzyłem od spodu ale wygląda jakby było zabudowane. Może z góry?
To ja Ci tez dam radę - u mniej jakieś dwa lata temu przestała świecić jedna żaróweczka przy liczniku. Nie chciało mi się tego rozbierać. Po kilku tygodniach zaczęła sama świecić z powrotem i do tej pory jest OK
ad. 1 w offtopicu ponieważ pomyślałem, że tutaj prędzej ktoś to przeczyta, a widziałem w opisie działu, że można pisać o wszystkim. Miałem się nawet wycofać i przejść do działu konkretnie z awariami itp. ale już zostałem...następnym razem napisze w odpowiednim dziale;)
Radzę tak zrobić, bo offtopic z pewnością nie służy do poruszania tematu usterek w aucie .
Temat przenoszę tam, gdzie powinien się pierwotnie znaleźć.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 22, 2011 10:11, w całości zmieniany 1 raz
eee właśnie to oryginalne w ZRce pomarańczowe przy białych tarczach jest zajebiste:) ale to oczywiście kwestia gustu a o gustach podobno się nie rozmawia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum