Wysłany: Sro Mar 23, 2011 17:56 [R25] Jaki jest koszt wymiany rozrządu?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Przymierzam się do wymiany rozrządu w swoim R. Byłem juz u kilku mechaników i za robociznę razem z częściami zawołali jeden 910 drugi 950 zł. Czy takie są koszty wymiany rozrządu w R 25 idt? jak Wy płaciliście za wymianę u siebie?
Podobno części jakie brali do kalkulacji są lepsze ale nie jestem pewien czy tak jest naprawdę
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 17:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja za części zapłaciłem 510 zł i to te lepsze. Natomiast cena za robociznę u mnie w mieście to 500 zł (!?) Znajomi zrobili mi za 100 zł. i Cena taka jak 200 (MAX) wydaje się być tą rozsądną.
W mieście obok mojego robocizna 300 zł.
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Ja kupiłem części w tomateam. W porządnym serwisie wyszło mnie już po podliczeniu wszystkiego (kompletnego rozrządu z rolkami, wymiany i dodatkowo jeszcze pasek wieloklinowy wymienili) 760zł z częściami z tego co pamiętam, na pewno nie więcej.
A w były ASO w Łodzi wołali 1500zł-masakra i zdzierstwo... Za tyle można cały silnik kupić.
pgrad też pisałem już do Tomiego. Myślę że najlepsze wyjście to zamówienie u niego części.
Szoso widziałem ten temat co podałeś w linku. Ale mnie bardziej interesuje ile inni użytkownicy płacili za wymianę bo to że np u mnie w mieście wołają ponad 900 zł to już wiem
na slasku:
IDT
wymiana rozrzadu 250zl
czesci za rozrzad rolki + 2 paski + napinacz plastikowy ~ 500zl, rolki ina, paski goodyear (mialem zamawiac czesci u Tomiego ale mechanik powiedzial ze najpierw rozbierze i zobaczy jakie rolki i jaki napinacz i sam kupi czesci (Auto Partner i IC)
w sumie mialobyc 750zl za wymiane rozrzadu
ale przy rozbieraniu doszlo jeszcze :
-najdrozsza rolka czyli ta od paska wielorowkowego 320zl +pasek do tego
-wyszla jeszcze poduszka od strony rozrzadu
dodalem zeby jeszcze wymienil filtr paliwa i posprawdzal co bedzie jeszcze do wymiany
w sumie to co trzeba bylo wymienic to wymienione > czyli wszystkie paski i rolki 80/90 tys. km spokoju z rozrzadem:D
po wymiane rozrzadu calkowicie inne autko, zaczalem lubic te autko
koszt razem 1250zl z robocizna
jak co to moge podac kontakt do mechanika (okolice Tychów Oświecimia)
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum