Wysłany: Sro Mar 23, 2011 19:22 [r 214] Alufelgi i opony 15 TOYO 185/55R15
Witam
Zastanawiam się nad kupnem felg rozmiar 15 , szerokość 6,5 , osadzenie (ET) 35 . Oraz opony Toyo 185/55R15
Teraz pytanie czy felgi dobrze się dopasują ?z felgami i oponami nie będzie problemu ? według danych w katalogach powinno pasować , ale jednak przed wydaniem około 2 tys. wolę się upewnić czy będzie w porządku obecnie mam włożone fabryczne felgi oraz zwykłe opony (rozmiar 14)
Dodam , iż zawieszenie mam fabryczne
Proszę na dość szybkie odpowiedzi , gdyż dziś chciałbym takowy zestaw zamówić hehe
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przy 195/50 nie będzie nic obcierało ? hmm skoro by wyglądały lepiej to dlaczego 185 są dużo droższe czym dokładnie się różnią ? wybaczcie ale nie specjalnie znam się na oponach hehe
[ Dodano: Sro Mar 23, 2011 20:08 ]
Z tego co widzę opony Toyo 195/50 kosztują około 200 zł a 185/55 o 60 zł więcej ... jeżeli naprawdę to nie robi różnicy lepiej zainwestować w 195 ? i zaoszczędzić parę grosza ..
Czyli śmiało bez żadnych obaw mam ładować 195/50 ?
No nie jestem taki pewny. Mam takie felgi o tych samych wymiarach co podałeś wyżej i opony jakie są na nich założone to 180/60, czyli też takie które chcesz i powiem ci, że po mojemu to rozmiar 195/50 może trzeć, ale nie jestem tego pewny.
Toyo proxes T1R 195/50 R15 felga 15" 6,5J et35 opony z tyłu przy niskim zawiasie przy maksymalnym obciążeniu i na wybojach obcierały troszkę ale podgiąłem ranty i jest ok.
A tak to wygląda:
[ Dodano: Sro Mar 23, 2011 21:18 ]
185/55 R15 nie powinno trzeć
nie wiem jak u was ale ja mam 195/50 barumy co prawda zimowe na takiej feldze jak zaprezentował kolegagreg-si, i nic mi nie obciera, a czami mam 5 osób w aucie.
A kolega nie pisał nic o zmianie zawieszenia.
_________________ Czasami piszę z telefonu, wybaczcie mi wtedy brak PL znaków:)
Czyli śmiało bez żadnych obaw mam ładować 195/50 ?
tak spokojnie ... mam (a własciwie miałem takie), na felgach jak u Kolegi greg-si, do tego obnizone zawieszenie -30mm z wersji silverstone i żadnych problemów
Opinie są podzielone z góry dzięki za wszystkie rady jednak zostanę przy 185/55 , felgi już zamówione , opony również . Po założeniu wstawię zdjęcie pozdrawiam
[ Dodano: Sro Mar 23, 2011 21:54 ]
Tak na marginesie ... Kozik zajebiste felgi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum