Wysłany: Sob Mar 26, 2011 21:53 [620 SDI] PROBLEM Z ALARMEM
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
WITAM
Mam nietypowy problem, ostatnio jak grzebalem w dzwiach szybe naprawialem bo slabo sie otwierala , to wyskoczyl mi problem z alarmem poniewa kiedy zalaczam alarm to niby sie zamyka ale zaraz pochwili wyje jakby byl otwarty sprawdzilem szybe myslalem ze moze niedomknieta czy co ale prblem ten sam ,tylko jak wylacze alarm to czasami kierunkowsazy sie zapalaja co jakis czas , nieweim co sie stalo przeszukalem ostatnio forum cos jest napodobe ale nie w moim temacie ,jak macie jakies pomysly z gorey dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Juz niewiem niby ta koncowka co jest przy dzwiach czarne male ladnie odchodzi do srodk apojazdu ale nic raz wyje alarm a raz nie .hmmm moze zaciski w wdzwiach moze jak odkrecalem pokrowiec ijak robuilem przy dzwiach to moze jednej wtyczki nie docisnalem do konca i moze ten powid ze poakzuje mu ze dzwi sa niedomkniete lub cos
100% jest coś właśnie z drzwiami. Rozkręć je i sprawdź jeszcze raz przewody do krańcówek. A światło gaśnie Ci jeśli jest ustawione na drzwi jak je zamkniesz?
I Pisz po Polsku! Nie zapomnij o krańcówce w bagażniku oraz masce! ja to z drzwi wszystkie odkręciłem wyczyściłem i nasmarowałem, ale prawdziwą przyczyną wariacji u mnie była kość z przewodami w drzwiach było tam "masło" obczyściłem posmarowałem i śmiga
Witam
Własnie wczoraj zdjełem kleme,i zpowrotem nałożyłem i jakos nie wyje ale dla pewnosci zamknełm z kluczyka niewiem czy to cos da ale moze rozwiaze problem na jakis czas ,ale zaraz wyjde i sprawdze wszytkie dzwi tak jak piszecie .
w drzwiach było tam "masło" obczyściłem posmarowałem i śmiga
A nie wazelina?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum