Wysłany: Sob Mar 26, 2011 15:47 [R416] Sonda lambda, komputer w trybie awaryjnym
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Hej,
Diagnostyk komputerowy wyczytał podczas badania, że komputer nie pobiera odczytów z sondy lambda, odczyt jest na poziomie 43, bez względu czy dodaje się gaz czy silnik pracuje na wolnych obrotach.
Sonda była wymieniana na boscha, jednak jest to sonda uniwersalna. Sprawdzałem napięcie, odpiąłem kable, włączyłem silnik i zmierzyłem, wyszło 0,2 na wolnych, jak dodałem gazu 0,8. Czy jest to kwestia błędu na komputerze który trzeba zlikwidować czy to kwestia samej sondy?
Pozdrawiam,
w.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawa wygląda tak, że gość nie mógł się podłączyć za pomocą testbooka, coś go wywalało. Podłączył się za pomocą innego komputera (niebieski, wielkości laptopa) i wyczytał tam parę rezczy. Mam natomiast wątpliwości co do jego diagnozy. Gość powiedział, że na komputerze nie mamy żadnych błędów, jednak z tego co wiem, błędy można odczytać tylko przy pomocy T4. Będę dzwonił, żeby jeszcze raz mi to zrobił, tylko chciałbym wiedzieć czy faktycznie przy pomocy innych komputerów można stwierdzić, że nie ma błędów?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum