Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Mam pytanie czy ktoś dokonywał regeneracji rozrusznika?
Moje pytanie wiąze się z tym że w piątek nie mogłem odalić auta było tylko takie "tyk" kolega derzył trzonkiem w rozrusznik i szczotki opadły powtórzyło sie to wieczorem a potem już nie. Wczoraj mechanik wymienił mi szczotki w rozruszniku i mówił by zastanowić się nad regenerają rozrusznika
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Kwi 06, 2011 11:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Robiłem zapłaciłem coś 60zl chyba i przez 3 lata działało bez zarzutu do żywotu 220 oczywiście Bo czasem musiałem tak z 20 razy robić "tyk" az zaskoczył
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 10:54
Remi55 napisał/a:
Robiłem zapłaciłem coś 60zl chyba i przez 3 lata działało bez zarzutu do żywotu 220 oczywiście Bo czasem musiałem tak z 20 razy robić "tyk" az zaskoczył
jak mechanik mi sprawdzał w intercarsie to ok 500 zł a tu widzę całkiem niezłe ceny na allegro.
Moje pytanie które mi się nasuwa to czy po wymianie szczotek długo mi będzie chodził ten rozrusznik? Jaka mam pewność czy gwarancje jak kupie na allegro rozrusznik
Jaka mam pewność czy gwarancje jak kupie na allegro
taką samą jak Twój rozrusznik się sam naprawi
sprzedawcy w zależności od uczciwości dają gwarancję rozruchową.
Pamiętajmy również o prawie zwrotu, przy zakupach przez internet, jeśli sprzedawca informuje nas o tym przed zakupem lub w momencie zawarcia transakcji przysługuje nam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny, a ten wydłuża się do 3 miesięcy jeśli sprzedawca nie udziela nam takiej informacji.
Twój wybór.
Części używane są tanie, regenerować też można jak również kupić nowy za 500 złotych.
cirek, ciężko mi powiedzieć, ja nie obrabiałem jeszcze tego tematu, ale to wszystko uzależnione jest jak robota jest zrobiona i od wielu różnych czynników.
Może wytrzymać 2 lata i więcej a może się zje&&&&ć po 3 miesiącach. Nie ma reguły.
Ja kiedyś miałem regenerowany alternator w Toyotce i jeździłem jeszcze przez 3 lata do sprzedaży bez żadnych problemów. Rozrusznik to bardzo prosty silnik elektryczny tam prócz szczotek i automatu, nic sie nie psuje. Przecież on tylko pracuje kilka sekund podczas zapalania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum