Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, mam problem z czujnikiem temperatury, (odrazu mówię że nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie używając szukajki )
Otóż wskazówka czujnika bez przerwy stoi na połowie, a dzisiaj nawet zaczęła szaleć latając góra dół, dodam też że wszystko dzieje się na zimnym silniku..
problem
0:23- domykanie szyby kierowcy
0:58 po przekręceniu klucza na II pozycję wskazówka "szaleje"
2:00 opada do połowy i tak sobie stoi
(dodam jeszcze że wszystko dzieje się na zimnym silniku)
nie mam już pomysłów co z tym fantem zrobić, co może być powodem tego że z dnia na dzień poprostu tak zaczęło sie dziać?? czyżby czujnik bez powodu padł??
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 18:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O moje zdjęcie silnika.
A właśnie, że to nie ten. Ten czujnik też jest odpowiedzialny za temperaturę, ale on wysyła informacje dla komputera. Twój czujnik to ten pod spodem taki niebieski i dochodzi do niego wtyczka z jednym kabelkiem. Na tej fotce go widać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum