Wysłany: Pon Paź 15, 2007 20:05 [R400] Czy można mieszać olej MTF94 w przekładni?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Zauważyłem u siebie wyciek ze skrzyni biegów. Chcę usunąć ten wyciek ale najpierw szperam jaki olej kupić na ewentualną dolewkę. Wiem już że najlepiej będzie zalać MTF 94, ale jest dosyć drogi i trudno dostępny.
Oto co znalazłem w RAVE
Czy przez to mam rozumieć że na dolewkę można stosować 10W/40?
_________________ Pozdro!
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Kwi 11, 2011 06:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 20:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy przez to mam rozumieć że na dolewkę można stosować 10W/40?
Masz rozumieć
Ja jednak tutaj bym nie oszczędzał - 2l oleju do bankructwa nie doprowadzą, a skrzynia Ci się odwdzięczy
Po naprawie wycieku sprawdź, czy dużo oleju brakuje? Jeżeli tak, to lepiej wymień cały na świeży
Panowie jutro chcę wymienić olej w skrzyni ewentualnie dolać bo skrzynia mi strasznie głośno chodzi. Niestety od 2miesięcy jestem bezrobotny takżę chcę to zrobić najniższym kosztem. ze względu na cenę MTF muszę ominąć szerokim łukiem. co mi doradzicie? czy mogę spóścić do końca ten który jest i wlać 10w40. czy dolać do tego który tam jest (jednak nie wiem ile ubyło a ubyło na bank bo skrzynia jest w oleju). Czy wlać jakiś inny. Wiem że i tak skrzynia prawdopodobnie do regeneracji przez to że jest cała w oleju a hałasuje tak strasznie że się wytrzymać nie da podczas jazdy. im szybciej tym głośniej(a jak sprzęgło wcisnę to jedzie cichutko). Chcę narazie wymienić olej żeby mi auto dojeździło do czasu jak znajdę jakąś pracę. auto to honda accord 2.0td 99rok z silnikiem rovera. z góry dziękuję i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum