Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 17:44 [R214i] Woda w bagażniku
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam,
skąd woda w takim miejscu [patrz foto], ktoś wcześniej już tam coś babrał jakimś biteksem, zdarłem to i ku mojemu zdziwieniu woda wypływa spomiędzy blach!!! nie mam pojęcia skąd woda w takim miejscy, aż podsufitówka jest mokra w lewym tylnym rogu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 17:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Są dwie opcje albo pękł wężyk od spryskiwacza tylnej szyby ewentualnie zdejmij listwę lewą dachową i zobacz jaka tam sytuacja listwę możliwe że woda tamtędy się sączy, ściąga się tak http://www.youtube.com/watch?v=GkpE37FIE5I
Spryskiwacz wyeliminowałem, gdyż działa bez problemu a woda w bagażniku pojawia sie tylko podczas deszczy. Jutro zdejmuję listwy relingowe i szukam szparek
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 19:19
Nie tylko listwy Rzuć okiem na kilka ostatnich stron tego tematu który podałem, ja się tam starałem uporać z podobnym problemem. Jest pełno takich miejsc gdzie sie może lać
Pod lewą listwą już ktoś coś wcześniej kombinował, na jej samym końcu ewidentnie na łączeniu blach mikroszczelina, dziś to wytarłem do czysta, jutro będę uszczelniał
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 20:43
Najlepiej chyba silikon neutralny się sprawdzi. Rzuć okiem przy okazji na te przelotki gumowe przy zawiasach klapy, czy nie są spękane. Tamtędy też się może lać
Najlepiej chyba silikon neutralny się sprawdzi. Rzuć okiem przy okazji na te przelotki gumowe przy zawiasach klapy, czy nie są spękane. Tamtędy też się może lać
Oki, sprawdzę, przy okazji też zamontuje je na silikon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum