Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:52 [R416 Si] Olej pod kopułką.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam!
Wczoraj wymieniałem świece i zauważyłem, że pod kopułką (na łączeniu kopułki z silnikiem) jest mokro (wydaje mi się, że to olej) raczej należę do laików i nie znam się za bardzo. Wytarłem wczoraj kopułkę i dzisiaj sprawdzałem i parę kropel znowu się nazbierało. Mokro jest raczej od dłuższego czasu bo pod kopułka są jakieś kable i widać że mocno zachlapane. Co to może być i jak to usunąć.
Dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
musisz wymienć uszczelniacz wałka rozrządu.Kup oryginalny, najdłużej wytrzyma. Wymiana jest nieskomplikowana, ale ja to zostawiłem mechanikowi i zapłaciłem 50 zeta razem z uszczelniaczem
A gdzie dokładnie znajduje się uszczelniacz wałka rozrządu? Po odkręceniu kopułki go widać?
Jeżeli widać go po odkręceniu kopułki to jest to przedni czy tylni uszczelniacz wałka rozrządu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum