Wysłany: Nie Mar 21, 2010 08:16 [MG ZR] Zapalająca sie kontrolka silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2004
Witam serdecznie!
Mam problem z kontrolką silnika, otóż po moim powrocie z zagranicy(2 miesiące) chciałem odpalić autko, i za każdym razem odrazu po uruchomieniu silnika zapala się kontrolka silnika (check engine), dziwnym jest to, że wcześniej nie było żadnych problemów i nigdy nawet na sekundę owa kontrolka się nie zapaliła, teraz wygląda na to ze stało się to samo z siebie, gdyż zaparkowany samochód nie był użytkowany przez ten czas.
W związku z tym pytam Was, czy wiecie może jakie są najczęstsze przyczyny zapalania się tej kontrolki ?
Dodam, że silnik pracuje tak samo jak wczesniej, w ostatni piątek przejechałem tak ok 700km i żadnych anomalii w pracy sie nie dopatrzyłem.
Jestem też ciekawy czy jak odłączę akumulator na jakiś czas to komputer sie zrestartuje, czy może jedyną opcją jest podłączenie auta pod komputer i zdiagnozowanie problemu ?
Dzieki serdeczne za wszelkie porady.
Pozdrowery:)
_________________ Music Sounds Better With...Me
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Kwi 10, 2011 15:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 08:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spiro,
Zacznij od diagnostyki. Może pojawi sie błąd po usunięciu którego problem zniknie.
Ja kiedyś w R216 miałem to samo. Wymieniłem sonde i problem znikł.
Pozdrawiam.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Witam moj szwagier ma to samo wlasnie odpalił auto po dłuzszym postoju i zaczeła mrugac kontrolka "check engine"... Czy ktos wie co moze byc tego przyczyna ? I czy kontrolka sama zniknie czy trzeba podlaczyc auto pod komputer ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum