Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 21:14 [R25] Brak kierunkowskazów i awaryjnych
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Mam mały problem. Otóż dzisiaj podczas jazdy przestały mi działać kierunkowskazy (kontrolka od kierunków również nie świeciła). Myślałem, że może coś się rozłączyło w okolicach kolumny kierowniczej i przełącznika zespolonego. Pomyślałem, że sprawdzę czy działają awaryjne. Niestety również nie działają
Co ciekawe kierunkowskazy migają przy włączaniu i wyłączaniu alarmu.
Czy problemem tu może być przepalony bezpiecznik?
Podobno może być jeszcze jakiś problem z przekaźnikiem? Tylko gdzie miałbym go szukać?
P.S. Najgorsze jest to, że dzisiaj właśnie kupiłem ten samochód i zdążyłem nim przejechać jakieś 20km no i już coś się zepsuło
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przekaźnik wątpię,bo światła od alarmu są podłączone przez przekaźnik
zobacz przycisk od awaryjnych, spotkałem się z czymś takim w peugeot 106. przez przycisk od awaryjnych wariowały kierunki,albo wcale ich nie było
sprawdz bezpieczniki dla spokoju, kiedyś się spotkałem w volvo v40 z takim przypadkiem że przycisk od awaryjnych się zblokował i nie świeciły kierunki i awaryjne. na desce tez nie migały strzałki . . .
W naszych roverkach serii R200 jest tak że jak ten przycisk od awaryjnych odłączysz to nie ma wcale migaczy z tego co pamiętam z własnego doświadczenia.
jest tak że jak ten przycisk od awaryjnych odłączysz to nie ma wcale migaczy z tego co pamiętam
potwierdzam.
Dudek napisał/a:
kostka od awaryjnych jest gdzieś pod konsolą środkową?
podwaz przycisk lekko srubokretem to wyjdzie ci z deski razem z kostka wpieta wen, odepnij kostke i popsikaj jakims sprejem typu kontakt (do stykow) daj obeschnac i wsadz spowrotem wlacznik. zobacz czy dzialaja awaryjne.
Bezpieczniki sprawdzić w jednej i drugiej skrzynce, tak?
bezpiecznik to możesz sprawdzić poto żebyś był pewien,że to to, wystarczy jeden zobaczyć od awaryjnych. ew. kup sobie próbnik 6-12 V i bardzo szybko sprawdzisz bezpieczniki
tylko jak będziesz sprawdzał tym próbnikiem to jeden bezpiecznik z 2 str. sprawdź
one bez powodu sie nie przepalają więc lepiej obserwuj czy chodzi wszystko czy nie, taki sam dałeś bezpiecznik czy więcej A , bo jeżeli więcej to lepiej zmień
one bez powodu sie nie przepalają więc lepiej obserwuj czy chodzi wszystko czy nie, taki sam dałeś bezpiecznik czy więcej A , bo jeżeli więcej to lepiej zmień
Ok, będę obserwował.
Dałem taki sam, całe szczęście został akurat 1 na zbyciu Muszę chyba teraz kupić nowy zestaw na zapas
Ja jutro kupuję roverka 200 w wawie, zwróce na to uwagę! też jestem trochę zielony w tych sprawach, tymbardziej, że to moje pierwsze autko, ale uwielbiam ich wygląd, i w ogole fajne są. Podziele się wrażeniami jutro wieczorkiem
pzdr
Był i niestety ciągle jest u mnie problem z tylnymi przeciwmgielnymi.
Poprzedni właściciel mówił, że dowiadywał się i wina leżała we włączniku.
Po wymianie włącznika problem dalej występuje :-(
Teraz zastanawiam się (nauczony doświadczeniem), że może być przepalony bezpiecznik od tych świateł.
Myślicie, że to może być problemem?
P.S. Myślałem jeszcze o kablach za konsolą środkową, ale tu nie upatruję problemów, bo wszystkie pozostałe przyciski działają.
Dudek, jak miałem pożar instalacji w swojej dwusetce to przepaliło mi gdzieś przewody od tylnych przeciwmgłowych i nie działają. Może sprzedający miał jakiś podobny problem i nie do końca chciał się tym chwalić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Chciałbym zapytać tylko o jeszcze jedną rzecz.
Czy lampka na przycisku nie powinna się świecić nawet wtedy, gdy bezpieczniki byłyby dobre a powiedzmy wiązka w okolicach tylnych świateł byłaby uszkodzona?
Bo mnie ciekawi właśnie to, że nawet lampka na przycisku sygnalizująca, że światła są włączone nie świeci się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum