Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam problem co 2 tygodnie zapala mi sie kontrolka poduszki jest to juz denerwujace bo musze odkrecac puduszkie i odlaczyc wtyczkie i jeszcze raz podlaczyc hmm co mozna zrobic zeby to mi nie mrugała czyzby bład jest jakis czy jak bo juz nie wiem co jest grane
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Kwi 16, 2013 07:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Którą poduszkę przy kierownicy? Może taśma pada. Sprawdź kostki pod siedzeniami one często figlują. Chyba że masz napinacze pasów w słupku to też sprawdź u mnie w 45 tam co jakiś czas coś nie łączyło.
no nie wiem bo jak rozkrece poduszkie i odepmne ta wtyczkie i podlacze powrotnie to jest wszystko oki i tak co 2 tygodnie musze to robic nie wiem mysle ze ta wtyczka ma jakis luz albo puduszka te wejscie ma jakies nie te hmm mysle nad wlozeniem do tej wtyczki tylko co ?
Te wtyczki mają tak fabrycznie że po kilkukrotnym opinaniu ich zaczynają szwankować. Problem polega na tym ze od częstego odpinania rozchodzą się styki w tej zółtej wtyczce i nie łączą z poduszką.
Ja to naprawiłem tak ze rozebrałem tą wtyczkę i delikatnie pensetą dogiąłem te styki tak aby ciaśniej trzymały bolce od poduszki i teraz wszystko gra.
trzeba tylko uważać aby nic nie urwać bo w środku tej wtyczki jest taki cieniutki drucik zwinięty w sprężynkę i można łatwo go uszkodzić.
Mi się udało.
Pozdrawiam
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
Witam miałem w eR400 taki sam problem, u mnie pomogło delikatne rozszerzenie bolców na które wchodzi ta wtyczka ze zdjęcia. Po tym zabiegu problem zniknął a i obecny właściciel nic się nie chwalił by miał ten problem.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 12:53
miałem problemy z wtyczką pod fotelem pasażera, czasami kontrolka srs się świeciła a czasami nie, popsikałem wtyczkę i gniazdo sprayem do styków i pomogło, od 2 miesięcy się ani razu nie zaświeciła, może spróbuj tego, może przy tej wtyczce też pomoże.
mi już guma pod poduszką nie dynda, dałem solidny kawałek dętki i też nie mruga buky, odkręć dwie przeciwne śruby, weż kawałek dętki, nałóż na śruby, na do po podkładcem potem przykręć śruby, podnieś dętke, wsadź wtyczkę i puść dętke, aaaa no i odłącz aku na jakieś 2 godziny co by się błąd wykasował z pamięci ( ja tak musiałem zrobić u siebie)
Hej, też mam problem z ze świecącą kontrolką SRS (mi świeci cały czas). Czytałem na forum żeby docisnąć tą taśmę tylko nie wiem gdzie ona jest i jak się do niej dostać Może ktoś mi to objaśnić, albo podrzucić jakieś fotki?
Emer, u Ciebie to akurat najpewniej jest kwestia bocznych poduszek, jeśli takie masz. Często kostka pod fotelem nie styka. Zerknij pod fotele, rozlacz wtyczkę i podłącz jeszcze raz porządnie. Powinno pomoc.
Czasami się luzują jak się coś wala po podłodze i przy częstym przesuwaniu fotela pasażera.
Emer, u Ciebie to akurat najpewniej jest kwestia bocznych poduszek, jeśli takie masz. Często kostka pod fotelem nie styka. Zerknij pod fotele, rozlacz wtyczkę i podłącz jeszcze raz porządnie. Powinno pomoc.
Czasami się luzują jak się coś wala po podłodze i przy częstym przesuwaniu fotela pasażera.
Niestety nie mam bocznych poduszek i nie mam kostek pod siedzeniem (szukałem już wcześniej). U mnie kontrolka zaczęła szwankować w zimę, najpierw czasami się zapalała a potem gasła, aż w końcu zapaliła się na dobre i tak jest do dzisiaj
sory że odgrzebuje stare posty ale mam pytanie odnośnie BRAKU kostki pod fotelem pasażera???
Czy mata w fotelu jet zawsze (podkreślę że mam 2 airbagi ). Bo jeśli tak to wyjmę fotel i zajrzę pod wykładzinę może jest wrzucona pod spód??
[ Dodano: Wto Kwi 16, 2013 00:53 ]
Od razu zadam kolejne pytanie. Jeśli nie ma maty w fotelu pasażera to w jaki sposób zdezaktywować poduszkę
o jakiej ty macie piszesz bo nie rozumiem?
400 nie ma kostek pod siedzeniami
nie da się poduszki pasażera wyłączyć w bezpieczny sposób, bo nie ma wyłącznika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum