Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 16:33 [R25] Zablokowało się sprzęgło
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Jak w temacie nacisnąłem sprzęgło do dechy i d...a nie moge włożyc biegu linka luźna, zablokowało sie .Autko zostawiłem na mieście i z buta do domu.
Co z tym zrobić
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 16:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wygląda na to, że masz zerwaną linkę.
Ustaw samochód do jazdy i na niepracującym silniku włącz 2 -gi bieg, poczym odpal będziesz mógł zajechać na kanał lub podnośnik i wymienić linkę.
Bez obaw silnik odpali i pojedziesz, w sytuacji awaryjnej zgasisz go hamulcem.
[ Dodano: Czw Kwi 28, 2011 17:47 ]
Trochę niejasne dla mnie określenie zablokowało
czy to znaczy że wysprzęgliło i po puszczeniu pedału nie zasprzęgla,
czy po prostu nie wysprzęgla?
a przy wciśnięciu pedału sprzęgła usłyszałeś jakiś dźwięk? mi gdy zerwała się linka od sprzęgła to pedał wpadł w podłoge, był lekki strzał jakby coś pękło i wtedy moglem tylko ręką wyciągnąć pedał z podłogi a biegu wbić nie mogłem. Samochód zaciągnąłem na lince do garażu i po wymianie linki wszystko wróciło do normy. Jeśli pedał sprzęgła odbija to raczej nie linka.
firefighter, w głowe tego młota . Możliwe że wypadła sprężyna z tarczy i zablokowała docisk. Lub Zatarła sie prowadnica docisku. Lub zatarła sie łapa sprzegła.
Spróbuj poruszać łapą sprzegla jesli nie drgnie znaczy ze sie zatarła
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum