Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 17:11 [R75] Nie odpala na rozgrzanym silniku
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Rovera 75 , niestety mam z nim problem. Gdy silnik się rozgrzeje (wskazówka jest na środku skali) i wyłączę go na 10-15 minut to mam problem z odpaleniem. Owszem zaskoczy na 2-3 sekundy pracując nierówno i gaśnie. Po odczekaniu różnie 10- 30 minut, odpala za dotykiem i równiutko chodzi.Przewaliłem już forum ,wymieniłem filtry łącznie z odmą, czyściłem CR, czujnik położenia wałka rozrządu sprawny...i nic dalej to samo.Na zimnym lub nienagrzanym nie ma problemu...(Nie kopci) Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Piotrasek Pią Kwi 29, 2011 14:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 17:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam drugi nowy czujnik położenia wałka rozrządu na podmiankę i też ''mroziłem'' stary.Niestety bez skutku odpali nierówno na 2-3 sekundy i gaśnie,zakręcę znów na 2-3 sekundy i gaśnie.
Z podmianką będę miał problem ,bo nie mam z skąd, w przyszłym tygodniu jadę jeszcze sprawdzić wtryski. Może jakiś pada, na forum były też takie przypadki że to wtrysk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum