Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 22:41 [R620] Co to jest za część??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam Wszystkich,
od jakiegoś czasu chodzi za mną jedno pytanie - co to jest za część?? Mimo poszukiwań w sieci i pytań zadanych "znawcom motoryzacji" nie znalazłem odpowiedzi:( Nie mam pojęcia do czego mogą służyć te dinksy a strasznie chciał bym to wiedzieć. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
do tego samego co owiewki tylko jest mniejsze. Jak pada to masz suchy pasek w górnej części szyby? no to jak wyjmniesz ten element to uż niebędziesz mniał.
to ma chyba trzymać szybę, by nie wyjechała poza uszczelkę
Eee, chyba bzdura. Jak prowadnice są OK, to nic nie trzeba trzymać, szyba sama jedzie po torze. A jak prowadnice są krzywe, albo pęknie rolka to i tak prędzej szyba zajdzie za uszczelkę niż chociażby dotknie tego czegoś
to ma chyba trzymać szybę, by nie wyjechała poza uszczelkę
Prawidłowa odpowiedź, ta pierdółka ma za zadanie wprowadzenie szyby w uszczelkę przy dużych prędkościach 140/h itp, oraz dodatkowo za odprowadzenie wody gdy szyba jest opuszczona no i za rozczepianie deszczówki co by nie było zakłóceń w lusterku podczas ulewy. W Hondach niektórych też to było stosowane. Hondziarze też dopiero w ASO się dowiadywali po co to jest
I co Kzrr napisał też to jest jedno z zadań, które to ustrojstwo miało spełniać
wow, ile to się człowiek może ciekawych rzeczy dowiedzieć:) Co do japońskich aut to w każdym, który miałem (ja albo ktoś z mojej rodziny) też takie coś było. Mnie osobiście najbardziej przekonuje to zamykanie szyby przy dużych prędkościach( mimo iż nie zdarza mi się jeździć z otwartym oknem szybciej nić 100 ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum