Wysłany: Sro Maj 04, 2011 20:08 [Rover 620 Sdi] pytanie o oznaczenie paska wieloklinowego
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam.
Od niedawna posiadam rovera 620 Sdi i mam mały problem, a właściwie duży zgryz. Mianowicie pękł mi pasek od napędu alternatora i gdzieś wyleciał na drodze. Nie mam go na wzór, ani nie znam jego oznaczenia, a w żadnym katalogu, ani sklepie nie widzieli nic podobnego. Jeden pasek wieloklinowy (6 klinów) długi napędzany kołem pasowym napędza wspomaganie, klimatyzacje i jest napinany łożyskiem (napinaczem). I ten pasek jest w każdym katalogu, ale nie ma drugiego, który napędza tylko alternator za pomocą drugiego paska, który jest tylko miedzy alternatorem i sprężarką klimy (4 kliny) Proszę o pomoc, o wskazówkę gdzie mogę go dostać, albo jakie ma oznaczenie.
Ostatnio zmieniony przez kaziu1991 Sro Maj 04, 2011 20:25, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 20:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolega ma klimatyzację dokładaną i ten pasek nie będzie pasował ... kolego weź po prostu kawałek sznurka i nałóż na miejsce tego paska co go nie masz .. nastepnie zmierz jego długośc, odejmij kilka mm i coś podobnego szukaj w sklepach. Na forum był kiedyś temat o tym typie pasków, spróbuj poszukać
tronsek podałeś mi link do paska, który napędza jednocześnie wspomaganie, klimatyzacje, alternator. A ja potrzebuje taki, który osobno napędza alternator z koła klimatyzacji. Dodaje zdjęcie po lewej stronie widać, że są tam dwa paski.
temat do zamknięcia:) Moim i pewnie jeszcze wielu użytkowników roverów z dorabianą klimą rozwiązaniem tajemniczego paska jest 4PK545, pasek firmy Contitech oryginalnie pasujący do fiata uno i cinquecento:) Dziękuje za podpowiedzi i pomoc w rozwiązywaniu problemu:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum