Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Hej,
chciałem na szybko podpytać, kto ile z was dał za części do rozrządu (paski, napinacze, pompa) + robocizna. Przymierzam się do wymiany i poglądowo chcę się przygotować na koszty.
Silnik serii L, 2.0 Diesel, 77 kW (105 koni)
Temat był wiele razy ruszany, ale chcę wiedzieć na temat aktualnych cen - tak że mam nadzieję że na wejście bana nie dostanę.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja wymieniałem w grudniu 2010 i zapłaciłem 700zł (części + robocizna). Do tego warto doliczyć ok 100-150zł pasek wielorowkowy i rolkę napinacza ww paska.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
luki_pj, Sciaganie rorzadu nie jest konieczne zeby wymienic pompe wody wiec ja bym odpuscil sobie jak pklynu nie ubywa trzyma temp i w okolicy pompy nic nie cieknie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
luki_pj, Sciaganie rorzadu nie jest konieczne zeby wymienic pompe wody wiec ja bym odpuscil sobie jak pklynu nie ubywa trzyma temp i w okolicy pompy nic nie cieknie
Pięknie dziękuję za dobrą radę. Pompa wody to koszt 200-250 zł, więc niepotrzebnie bym mógł teraz to wydać, a jeżeli wyjdzie usterka potem, to bez problemu się wymieni pompę. Lepiej zalać full bak ropki i jeździć
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
luki_pj, Ja wiem to z swojej pompy w 220 Kupiłem u Tomiego za nie cale 143zl Ale stara pompa przy przebiegu 180.000km wyglądała całkiem dobrze oraz o-Ringi były cale sprawne Wymiana była w sumie w tedy nie potrzebna ale na przyszłość wiem ze lepiej jeździć aż zacznie cieknąc lub całkiem padnie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum