Wysłany: Sob Maj 07, 2011 16:22 [r214i] Dziwne zabezpieczenie, ponoć satelitarne w R214Si
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam,
mój znajomy posiada od 1997r kupionego w polskim salonie Roverka 214Si, zapłacił wtedy za niego 50 500 zł !, co dla większości wtedy było nielada sumką Dziś powiedział mi pewną ciekawostkę, mianowicie jego rover posiada oryginalne zabezpieczenie sterowane SATELITARNIE... Ktoś coś słyszał na temat takich zabezpieczeń w roverach, osoba jest po 50-tce, więc chyba mnie nie podpuszcza...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 16:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ZTCP, to były radiowe.
W razie nieautoryzowanego użycia auta, na (chyba) kanale 9 CB (i może jeszcze jakimś) auto nadaje info o danych pojazdu i kradzieży.
[ Dodano: Sob 07 Maj, 11 19:26 ]
Poza tym zostaje jeszcze GPS, ale też nie wiem, czy już wtedy to stosowano.
ZTCP, to były radiowe.
W razie nieautoryzowanego użycia auta, na (chyba) kanale 9 CB (i może jeszcze jakimś) auto nadaje info o danych pojazdu i kradzieży.
[ Dodano: Sob 07 Maj, 11 19:26 ]
Poza tym zostaje jeszcze GPS, ale też nie wiem, czy już wtedy to stosowano.
Może i radiowe, jak wspomniałem znajomy jest po 50-tce, wiec satelitarne czy radiowe może nie robić dla niego znaczenia
Dodał jeszcze, że działa to tak, że jak ktoś podprowadzi auto, to z satelity jest odcinany zapłon... Nie spotkałem się osobiście z takim zabezpieczeniem...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum