Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 18:35 [R75] Skrzypienie w układzie kierowniczym
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, koledzy i koleżanki powiedzcie co może być przyczyną skrzypienia (trzasków ) podczas ruszania kierownicą. Nadmieniam, że wczoraj wymieniłem obydwa paski wielorowkowe. Dzisiaj zrobiłem trasę 500 km i przy wjeździe do Krakowa zaczęło skrzypieć w układzie kierowniczym (podczas najmniejszego ruchu kierownicą a nawet na prostej drodze bardzo trzeszczało i skrzypiało), czy wymiana pasków mogła mieć na to wpływ? Poziom oleju w układzie kierowniczym jest na stałym poziomie. Jak odstawiłem samochód na parking i gdzieś po 2 godz odpaliłem silnik trzasków nie było. Zaraz jadę jeszcze raz na miasto i upewnię się czy jest w porządku. Co mogło być przyczyną tych głośnych trzasków?
Odgłosy te przypominały jakby skrzypiącą sprężynę.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 13:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 19:23
łożyska niedawno wymieniane, właśnie wróciłem z miasta i kompletna cisza. A Czy przypadkiem wina nie może leżeć po stronie paska za słabo albo za mocno napiętego?
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 17:50
ja też
[ Dodano: Wto Maj 10, 2011 18:50 ]
Może to istotne ale z paskami wymieniałem także wahacz i tuleję. Dzisiaj to samo po odpaleniu cisza po kilkunastu kilometrach znowu skrzypienie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum