jak chcesz dobrze założyć rurę to musisz odkręcić puszkę filtra a bez wyjęcia aku się raczej nie obędzie, no chyba że u ciebie jest więcej miejsca do tych śrub, ja u siebie odkręcałem puszkę bo mam osłonę pod silnikiem i ni jak tam podejść było a aku mi przeszkadzał by wykręcić puszkę filtra, mocowania aku nie musisz odkręcać
zaraz jadę zakładać tą rurę w 400sdi u brata bo też nie było a osłony pod silnikiem nie ma, filtr powietrza nie fajnie wyglądał bez tej rury bo dziura w puszce jest na dole i cały syf z wodą idzie w filtr aż spuchł
oki nie mam problemu wyciagne to i to co za problem
a jak wyglada sprawa z ta opaska bo nie bardzo rozumiem
śrude to se dopasuja ael co do opaski to nie wiem co to mam byc a rozne rzeczy sie walaja czasem w firmie gdzie pracuje
[ Dodano: Czw Maj 05, 2011 19:19 ]
greg-si napisał/a:
BoloSr, duża fotka:
Obrazek
Jedyna śrubka którą widać to właśnie od tego.
Ja wyjmowałem tą rurę i później wkładałem bez odkręcania aku. Tylko puszkę filtra trzeba odkręcić.
U mnie jest miejsca bardzo dużo
niestety ale tego to ja tam nie mam wiec bede musial cos dorobic widze tylko zebym mial fote jak to wyglada to bym dorobil
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 18:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr zrobilem Ci zdjecia,ale nie moge ich zmniejszyc do wymaganych 800 pikseli,jak mi podasz jakis namiar na siebie to Ci moge wyslac,mam troche czasu dzis
_________________ Stanislaw
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 19:02
Stanislaw napisał/a:
BoloSr zrobilem Ci zdjecia,ale nie moge ich zmniejszyc do wymaganych 800 pikseli,jak mi podasz jakis namiar na siebie to Ci moge wyslac,mam troche czasu dzis
bolo_3m@wp.pl wysylaj co masz i chetnie popatrze co musze dorobic bo chyab juz wiem o co biega ale wole sie upewnic
BoloSr, te plastikowe mocowanie rury do puszki filtra nam zostało bo w dieslu nie ma to zastosowania, więc jeśli to o to Ci chodzi to podjadę i to wezmę, w poniedziałek bym Ci wysłał za free
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 18:19
szoso420 napisał/a:
BoloSr, te plastikowe mocowanie rury do puszki filtra nam zostało bo w dieslu nie ma to zastosowania, więc jeśli to o to Ci chodzi to podjadę i to wezmę, w poniedziałek bym Ci wysłał za free
wystarczylo by zebys mi tego porobil foty z miarka obok i bym sobie dorobil ale jakbys mial checi i czas na pojechanie i wyslanie potem tego to z chcecia to przygarne
[ Dodano: Pią Maj 06, 2011 19:19 ]
greg-si napisał/a:
Kawałek płaskownika przykręcisz do podstawki akumulatora i będzie lepiej niż w fabryce.
Masz tą rurkę już?
Wygląda że jest ok. Ten niby łapacz trzeba wyjąć i wtedy będzie łatwiej wszystko wstawić.
Drugi koniec powinien mieć w którymś miejscu mocowanie śrubki 8mm. Wtedy płaskowniczek i zrobione.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 17:19
greg-si napisał/a:
Wygląda że jest ok. Ten niby łapacz trzeba wyjąć i wtedy będzie łatwiej wszystko wstawić.
Drugi koniec powinien mieć w którymś miejscu mocowanie śrubki 8mm. Wtedy płaskowniczek i zrobione.
niestety ale z drugiej strony nic nie mialem wiec zrobilem tak jak moglem i narazie jest OK
docelowo zrobie tak jak mowisz ale musze pomierzyc
ja myslalem kiedys, dac na blotnik wlot od sprintera, bo spoko to wyglada, ale nie chcialbym wlotu od strony ulicy, a od pobocza i trzeba by bylo przerzucic caly dolot na prawo
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum