Wysłany: Nie Maj 08, 2011 15:12 [R25] Brak spryskiwacza tylnej szyby
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Jak tytule nie psika mi spryskiwacz tylnej szyby, ale...
pompka działa ( a przynajmniej "buczy")
nie jest to złamanie przewodu w tylnej klapie (płyn w ogóle nie dochodzi do bagażnika).
Jest jeszcze jakieś miejsce gdzie przewód lubi się łamać?
Jakieś inne pomysły?
Pozdrawiam
mikimisz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 15:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 22:02 Re: [R25] Brak spryskiwacza tylnej szyby
mikimisz napisał/a:
Witam.
...
nie jest to złamanie przewodu w tylnej klapie (płyn w ogóle nie dochodzi do bagażnika).
...
Ludzie czytajcie posta przed odpowiedzią. Nie jest to tam, bo płyn w ogóle nie dochodzi do bagażnika.
Co do samych dysz, w wycieraczce to zapomniałem napisać, że przedmuchałem, więc też nie w tym problem
Przewód tylnego spryskiwacza wchodzi po prawej stronie do kabiny i biegnie wzdłuż prawej strony do tylnej kanapy, tam przechodzi na lewą stronę i po lewym nadkolu wchodzi do słynnego lewego przepustu, gdzie często się potrafi urwać, przechodzi przepustem do tylnej klapy. Sprawdź więc najpierw czy dochodzi do tego przepustu płyn czy nie. Zawęzisz obszar poszukiwań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum