Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 20:33
a jak sie to ma do reszty roverka?? jak jest zapiety i jest zimno to wiecej paliwa?? czyli wiecej mocy.. bo jak jest odpiety to co przyjmuje srednia wartosc?? dobrze rozumuje:D prosze mnie poprawic jak cos:D
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
W przypadku gdy jeden lub wiecej sygnalow z czujnikow nie pojawi sie , ECU zastapi je wielkosciami zaprogramowanymi dla pracy awaryjnej i tak :
jesli siadzie czujnik temp plynu to komp podstawi dla biegu jalowego, wartosc jaka jest przy pelnej temp. , a powyzej biegu jalowego, wartosc jaka jest przy 60 stopniach
jesli padnie czujnik temp pow. dolot. bedzie podstawiana wartosc w zaleznosci od obciazenia i predkosci obrotowej
jesli padnie czujnik cisnienia w w kolektorze ssacym, bedzie podstawiona wartosc w zaleznosci od predkosci obrotowej silnika i polozenia przepustnicy
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 23:00
hmm dam temu spokoj auto jezdzi dobrze pali tez w miare wiec chyba nic sie nie dzieje wpoilem te wtyczke i roznic nie widze wiec chyba jest ok i poporstu ktos albo zapomnial ja wpiac albo niechcacy ja wypial ...
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
jesli padnie czujnik temp pow. dolot. bedzie podstawiana wartosc w zaleznosci od obciazenia i predkosci obrotowej
Wg RAVE w MEMS 1.9 (czyli wszelkiej maści R200/400) podstawiana jest wartość 35 stopni.
Ponadto w ROVERkach:
rave napisał/a:
To determine the required amount of stepper motor movement the ECM
receives signals from:
1. Crankshaft position sensor (engine speed) - U/P and W/U wires
2. Manifold absolute pressure sensor (engine load) - integral part of ECM
3. Engine coolant temperature sensor (engine temperature) - K/G wire, K/B
wire - earth
4. Battery voltage (state of battery charge)
5. Ignition supply (ignition switched off)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum