Przerabialem to ostatnio. Jezeli nie masz pewnosci czy to czujnik to sprobuj go odlaczyc. Wlacz zaplon wbij wsteczny, jedna osoba niech stoji z tylu auta i patrzy na swiatla a Ty podlaczaj kostke do czujnika ruszaj nia troszke tak delikatnie w miare mozliwosci, odlacz i znowu podlacz jak swiatla zaczna sie zapalac i gasnac to znaczy ze cos z czujnikiem albo z kostka. Sprobuj tez podmienic zaroweczke jezeli nie probowales.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 10:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak zerkniesz z góry na skrzynię (musisz się pochylić tak, żeby zajrzeć za filtr powietrza) to zobaczysz taki dziwny czarny plastikowy lejek z przykrywką
jakieś 5 centymetrów do przodu od niego ze skrzyni wystaje kostka, do której podłaczone są 2 kabelki. To jest właśnie czujnik
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jeśli to nic złego to odświeże temat Bo tez mam problem ze światłem wstecznego... Bez zdejmowania filtra powietrza raczej nie dobiore sie do tego czujnika, dobrze mi się wydaje ?
Drażni mnie troche brak tego wstecznego swiatla, bo musze wspomagac sie przeciw mgielnymi jak nie widze co tam sie za mną dzieje Zaraz ide zobaczyc co i jak. Dam znac niebawem.
Bezpiecznik jest w porządku. Wypiąłem kostke od czujnika, przeczyściłem styki i sprawa wygląda tak: wsteczny raz jest, a raz go nie ma. Kwestia "wbicia" tego właśnie biegu... Jak lewarek pójdzie maksymalnie w prawo i maksymalnie do tyłu to światło wstecznego jest. Ale potrafi przygasać... W momencie ruszenia lewarkiem (gdy jest w pozycji R) światło z powrotem się zaświeca. Przyczyna leży w czujniku czy jeszcze gdzieś po drodze może tkwić problem
R-200, Gdybym wiedział to bym nie pytał- to chyba logiczne. Kupie bez problemu nowy czy lepiej jakiejś używki poszukać ? I ewentualnie ile coś takiego możw koszotwać ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum