Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
witam panowie zobaczcie czy się nieorientujecie od czego i do czego mogą iśc takie przewody zeby podpiąć???
znalazłem je luźne pod filtrem powietrza i śledziłem gdzie idą mniej wiecej i idą w stronę przodu auta i zakręcają bardziej w środkową część auta (zdjęcie trzecie) jeden wyżej drugi niżej idzie.
oto zdjęcia:
pavello200, jeśli masz silnik hondy to jest tak jak xtek, napisał.
Jeśli masz silnik rowerowy to bardzo możliwe że masz samochód po kompletnej zmianie silnika i skrzyni.
Warto użyć dekodera VIN może coś się wyjaśni.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
panowie dzieki wielkie za odpowiedź!!!! mam silnik rovera ale okazuje sie ze kiedyś w tym aucie był automat!!! bo sprawdziłem ten VIN
mam pytanie to się nic nie dzieje ze te kable sobie tam wiszą??? nie są potrzebne już teraz???
i pewnie dlatego nie działa mi licznik prędkości i nie bije mi kilometrów jak jade bo jak ktoś zmieniał skrzynie to nie podłączył mi kabla do czujnika świateł cofania to sobie sam podłączyłem i pewnie kabli od prędkościomierza też nie podłączył!!!!!
panowie nie wiecie jak w tych skrzyniach się mierzy prędkość jazdy i kilometry bo chciałbym sobie to naprawić, co gdzie podłączyć??
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 16:49
W skrzyni powinienes miec w tym miejscu:
cos takiego:
czyli impulsator.
Na nim powinien byc jeszcze zamontowany taki cudak:
i do tego kabelek.
Jesli miales inna skrzynie, to moze byc problem, bo pewnie kabli nie bedzie...
A przewody od tej starej skrzyni i sama chlodnice oleju mozesz wyjac, bo niepotrzebnie to tam zostalo, a przewody moga dzwonic i sie obijac o siebie niepotrzebnie Zawsze mozna to gdzies sprzedac.
wlazłem do kanału zeby znależć na dole skrzyni ten impulsator i patrze jest:) o dziwo jest wtyczka, są trzy kable wpięte wyjąłem go zeby zobaczyć czy jest cały i niby wszystko tam w porządku, impulsator cały, wtyk czysty niezaśniedziały kabelki podpięte... tylko licznik kilometrów i prędkościomierz dalej stoją nieruchomo:):/
kurde właśnie żebym ja to wiedział jak go sprawdzić. trzeba pewnie kupić gdzieś zamiennik ale się jeszcze wstrzymuje może ktoś mądrzejszy ode mnie coś jeszcze podpowie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum